Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a inspectat astăzi lucrările de așternere a covorului asfaltic pe șantierul Variantei Ocolitoare Bacău, însoțit de reprezentanți ai DRDP Iași, ai constructorului, dar și de parlamentari și reprezentanți ai administrației județene băcăuane.

Vizita vine în contextul în care asocierea Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL a demarat în această săptămână lucrările de așternere a covorului asfaltic pe șantierul Variantei Ocolitoare a municipiului Bacău. Lucrările se desfășoară momentan în zona Letea Veche, de la km 6+270 al șantierului, pe un sector experimental de 1 km, urmând ca așternerea să continuie în perioada următoare pe întregul tronson de 16,8 km prevăzut în regim de autostradă (Obiectul 1), care va face legătura între localitățile Nicolae Bălcescu și Săucești, pe DN2.

Varianta Ocolitoare a Bacăului este parte integrantă a Autostrăzii „Moldova” (Coridorul IX Paneuropean), iar ordinul de începere a lucrărilor a fost semnat pe 8 martie 2019. Contractul prevede proiectarea și execuția a 30,8 km de drum național, din care 16,269 km în profil de autostradă. Durata contractului este de 36 de luni, din care 6 luni proiectarea și 30 de luni execuția lucrărilor, pentru care constructorul oferă o perioadă de garanție de 84 de luni.

Iată și declarația ministrului: “Împotriva tuturor acelora care nu au crezut, constructorul român a turnat primii kilometri de asfalt

Astăzi m-am deplasat la obiectivul de investiții “Centura ocolitoare a Municipiului Bacău” unde, așa cum era de așteptat, constructorul român este mobilizat și lucrează într-un ritm accelerat. Sunt foarte bucuros că acest antreprenor a înțeles ceea ce vreau eu, ca ministru, și ceea ce își doresc toți cetățenii români. Vrem lucrări de calitate și cu termene contractuale respectate.


Ajuns aici, în ciuda tuturor scepticilor și mincinoșilor, constructorul a început să toarne asfalt. Reamintesc tuturor că în 15 martie a.c. am ajuns pe acest șantier unde s-au început efectiv lucrările. Toți aceia care vor să omoare și ultimele firme românești de construcții și care au încept să vorbescă, fără rost, ba că antreprenorul nu lucrează, ba că s-a mobilizat doar pentru vizita mea, ba că utilajele nu sunt pe șantier, nu au avut dreptate și constructorul ne-a arătat contrariul. În termen de 6 luni a reușit să toarne primii kilometri de asfalt.
Nu pot decât să îl felicit și să-l dau exemplu de “bune-practici”
Primii kilometri din Autostrada Moldovei au fost așternuți. Ne ținem de cuvânt și moldovenii nu sunt uitați” a declarat ministrul.

Video live de pe șantier

Vizita Ministrului transporturilor, Răzvan Cuc, la Varianta ocolitoare a Bacăului. www.jurnaldebacau.ro

Publicată de Jurnal de Bacau pe Joi, 3 octombrie 2019

 

Advertisement
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here