Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

„Festivalul Științelor” a fost gândit şi iniţiat anul trecut special pentru publicul interesat de ştiinţele naturii, ca un produs cultural interactiv, interdisciplinar. Ideea unui astfel de eveniment a fost primită cu entuziasm de publicul țintă. Vizitatorii mai mari sau mai mici care au participat au fost încântați de materialele, machetele și experimentele prezentate într-un cadru non-formal la workshop-urile organizate.

Ca urmare a numeroaselor solicitări anul acesta sunt organizate două ediții, iar în perioada 14 octombrie – 30 noiembrie sunteti invitati, din nou, să participați la acest eveniment.

În cadrul work-shop-urilor organizate la Observatorul Astronomic „Victor Anestin” se vor desfășura activități demonstrative cu următoarele teme:

  • 50 DE ANI DE LA PRIMA ASELENIZARE

Prezentarea Programului Spațial Apollo: misiunile spațiale care au dus oameni pe suprafața Lunii, echipamentul utilizat (prezentat cu ajutorul unor machete), precum și descoperirile realizate pe suprafața satelitului natural al Terrei.

  • CERUL DE TOAMNĂ LA OBSERVATORUL ASTRONOMIC

Prezentarea constelațiilor care se văd pe cerul de toamnă cu ajutorul Hărții mobile a cerului și a globului constelațiilor. Explicarea modului de identificare a constelațiilor pe bolta cerească.

În perioada menționată anterior, activitățile din cadrul workshop-urilor se vor desfășura zilnic, între orele 9.00 – 15.00.

Participanții la activități vor putea vizita și expozițiile deschise la Observatorul Astronomic „V. Anestin” și vor putea viziona spectacole de planetariu.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here