În perioada 19-20 octombrie a.c., 18 poliţişti de ordine publică din cadrul Secţiei 2 Poliţie şi 2 jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bacău au acţionat pe raza municipiului, în special în zonele aglomerate, biserici şi pieţe publice pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de cerşetorie, vagabondaj, precum şi a infracţiunilor stradale.

În urma activităţilor desfăşurate poliţiştii au legitimat 57 de persoane şi au aplicat 25 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 13.920 de lei.

Persoanele care practică cerşetoria creează deseori un sentiment de disconfort în rândul cetăţenilor, care uneori sesizează poliţia cu privire la acest aspect. În acest sens poliţiştii au purtat şi discuţii deschise cu cetăţenii privind acest fenomen şi au adresat recomandări specifice acestora, acţionând în felul acesta şi pe linie de prevenire, cât şi pe linie de combatere.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au depistat un minor de 12 ani, din comuna Strugari, care, la data de 19 octombrie a.c. a plecat voluntar de la şcoală, în timpul programului. Acesta a fost predat de poliţişti reprezentanţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bacău.

Advertisement
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here