Joi, 14.11.2019, în amfiteatrul “Leontin Mazilu” al Liceului Tehnologic “Anghel Saligny” Bacău, au avut loc proiecții de film documentar, in cadrul proiectului One World România la scoalā.

Este prima oarā când aceastā caravanā ajunge într-un liceu tehnologic din Bacāu, și singurul pe anul acesta. Cele douā proiectii au fost moderate de Ioana Brāilescu, din partea One World România în scoalā.

Luna de proiectii încurajeazā cunoasterea de cātre elevi a evenimentelor din istoria recentā, precum si de actualitate, plus că stimuleazā dezbaterea criticā în privinta drepturilor omului.

One World Romania la Școală este programul educațional desfășurat pe tot parcursul anului, care își propune să introducă filmele documentare și discuția despre drepturile omului în liceele din țară, prin evenimente dedicate elevilor și profesorilor.

Elevii de liceu au posibilitatea de a organiza CLUBURI DE FILM One World Romania, cu proiecții regulate, urmate de discuții libere pe o paletă largă de subiecte. În prezent, în mai multe orașe din țară funcționează o rețea de 25 de cluburi de film documentar, dar numărul lor este în continuă creștere. Începând din 2017, liceenii organizează și primul festival de film documentar în licee, AdDOC, cu motto-ul ”Adevăr și provocare” explicat de elevii organizatorii ai festivalului astfel: ”societatatea noastră are adevăruri, iar dacă ele rănesc sau sunt dureroase, te provocăm să le schimbi.”

Pentru profesorii de liceu, One World Romania la Școală dezvoltă MATERIALE EDUCAȚIONALE pornind de la filmele documentare, un instrument care completează materia școlară cu povești reale despre trecut și prezent, pentru a pregăti generațiile viitoare. În plus, organizează sesiuni de formare intensive la nivel național și local și susține activitatea profesorilor prin PLATFORMA EDUCAȚIONALĂ ONLINE și prin evenimente organizate împeună cu ei.

Pe timpul verii, programul educațional se mută în grădinile și curțile elevilor și colaboratorilor de prin toată țara, cu proiectul DOCUMENTARE LA CURTE. Iar în fiecare toamnă, LUNA.DOC, o lună de filme documentare în licee tratează o nouă temă pornind de la povești care au potențialul de a deschide discuții și de a ascuți spiritul civic și gândirea critică a elevilor.

 

Advertisement
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here