Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Colegiul National Pedagogic “Ștefan cel Mare” din Bacau a împlint un secol de educație.

Zilele acestea au loc activitățile dedicate unui veac de activitate pentru colegiul care reprezintă rădăcinile învățământului băcăuan. 

Festivitățile au inclus foarte multe momente cu intensitate emoțională: Te Deum-ul, dezvelirea plăcii omagiale, expoziția-dialog a Nicoletei Cărare și a Georgianei Stanescu, spectacolul omagial, de a cărui reușită s-au asigurat doamnele Marinela Paraschiv Oprea, Izabela Țuțu, doamnele directoare, mulți alți profesori și nu numai.

”Astăzi am avut onoarea și plăcerea să particip la sfințirea și dezvelirea plachetei omagiale dedicată sărbătoririi Centenarului Colegiului Național Pedagogic Ștefan cel Mare Bacău.
Un veac de excelență în învățământul băcăuan, o școală a dascălilor care ne învață să învățăm de atâta timp, așa cum bine reflectă citatul reprezentativ de pe placheta omagială.Mă înclin cu recunoștință în fața dascălilor care ne-au îndrumat pe noi și pe copiii noștri pe calea cunoașterii, care alături de credința în Dumnezeu, ne formează și desăvârșesc ca oameni și caractere. La mulți ani pentru încă 100 de ani de excelență în învățământ! a declarat Valentin Ivancea, prefectul Bacăului.

Un parcurs de-a lungul căruia s-au format generații de cadre didactice pentru învățământul primar ce au dăruit mai departe arta cunoașterii.

”La ,,Gala Generațiilor” am avut bucuria să întâlnesc trecutul, prezentul și viitorul colegiului, într-un eveniment ce a reunit foști profesori și foști absolvenți cu elevii și cadrele didactice actuale. Primăria Bacău a susținut financiar manifestările ,,Pedagogic” și vreau să felicit conducerea colegiului pentru devotament și organizarea evenimentelor” a declarat primarul Cosmin Necula, prezent la gala de la Ateneu.

„Am fost bucuros și onorat să particip astăzi la Colegiul Național Pedagogic ”Ștefan cel Mare” din Bacău, la manifestările dedicate împlinirii unui secol de la înființarea Școlii Normale de Învățători.

România de acum 100 de ani era preponderent rurală, învățătorul și preotul reprezentau figurile centrale ale satului, intelectualii care participau activ la viața comunității și la formarea noilor generații.

Mii de copii ai satului de atunci, îndrumați de dascălii de la Școala Normală de Învățători din Bacău, au devenit la rândul lor oamenii vremurilor viitoare, care au construit România modernă.

Să nu uităm că din prima promoție care a absolvit în 1923, cei mai buni elevi au fost trimiși în Ardeal, unde au fost încadrați învățători și au fost supranumiți „Făclii peste Carpați‟.

Remarc, cu admirație, evoluția foarte bună a #Colegiului_Național_Pedagogic ”Ștefan cel Mare” din Bacău, dezvoltarea și performanțele școlare obținute, (Scoală Europeană, Școală Asociată UNESCO), diversitatea de programe și profiluri dar și proiectele finanțate din fonduri naționale și europene.

Dați-mi voie să vă felicit încă odată pentru toate aceste realizări, să vă doresc mult succes în contiuare și să vă asigur de tot sprijinul și admirația pentru tot ceea ce ați înfăptuit și veți face în viitor pentru colegiu și pentru întreaga comunitate” a declarat Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here