Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Public numeros la lansarea cărții Mihaelei BĂBUȘANU, „Dragoneasa”

Spațiul  cald și primitor al Galeriilor Karo  s-a umplut Sâmbătă, 7 decembrie, ora 11.00, de iubitori de poezie și prieteni ai Mihaelei Băbușanu care și-a lansat al 5-lea volum de poezie și al 3-lea de acest fel (poezie contemporană, 2 dintre ele fiind volume de haiku).

Lansarea a făcut parte din seria evenimentelor culturale incluse în conceptul Karo 24. Multe flori, mese îmbelșugate, autografe, cuvinte de apreciere, poezie sensibilă, confesivă, atrăgătoare,  frumoasă, atmosferă de sărbătoare.

Volumul, a văzut lumina tiparului la editura „Ateneul Scriitorilor” sub îndrumarea lui Ioan Prăjișteanu, prefața Melania Cuc, coperta Cristina Georgescu.

Prezentarea cărții a fost făcută de către scriitoarea Mara Paraschiv, cu o prezentare amplă și de către jurnalistul și scriitorul Cornel Galben.

Poetul Telu Constantin Leonte i-a făcut o surpriză autoarei, compunând din titlurile ei de poezie (prezente în volumele anterioare) un alt poem, interesant.

Iată că după ce m-am aflat o bună perioadă de timp “cu Mercur în exil”, am găsit undeva, de undeva forța să revin, să mă adun, să mă regăsesc  sub mai multe forme deci și sub această formă. Căci ce este „Dragoneasa” ? Este un volum de poeme cu suferință, sentimente, pasiuni, trăiri, patimi, iubire, împliniri, dăruire, nebunie, vise, planuri, dorinți dar mai ales AȘTEPTARE-așteptarea maternității- toate legate  între ele de voința sau slăbiciunea unui singur posesor. Dragoneasa este femeia puternică, care reușește să subjuge toate trăirile, oricât de puternice, dezlânate, dureroase , aparent imposbil de surmontat  ar fi, preschimbându-le în versuri. De ce “DRAGONEASA”? pentru că sunt născută în Anul Dragonului de Foc, pentru că mi se spune astfel  într-un cerc restrâns de prieteni astfel și pentru că am nevoie să îmi induc voința și puterea acestui semn zodiacal  puternic. Cam acesta este foarte pe scurt povestea acestui volum, volum dedicat  fiului meu, Mihail-Dacian Băbușanu-Vieru, de altfel cea mai frumoasă poezie pe care am scris-o vreodată”. Așa și-a început luarea de cuvânt autoarea.

Atmosfera încărcată de poezie și  artă (pe simeze aflându-se și lucrări ale lui Mihai Sârbulescu), a fost întregită de  partea muzicală  asigurată de  duetul de violoncei “Stolen cellos” , profesor coordonator Codrin Stan.

Autoarea a ținut să aducă și câteva mulțumiri: “Și cum din povestea aceasta mai fac parte oameni cu totul speciali, vreau să mulțumesc tuturor celor prezenți, pentru ca ați rupt o părticică din timpul liber și ați ales să îmi fiți alături pentru câteva clipe. Scopul acestui volum nu este de  a uimi, ci de face anumite momente ale existenței de neuitat prin transpunerea lor în versuri. Am încercat și eu, să adaug mai multă viață vieții. În ceea ce mă privește,  “Iubitul meu, și fiul meu/de-aici răsare totul”. Mulțumesc  tuturor!”

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here