Începând cu anul școlar 2019 – 2020, una din cele mai mari companii din Bacău a realizat  parteneriate cu două unități de învatamânt preuniversitar din Bacău, pentru a susține pregătirea practică a 4 grupe de câte 15 elevi din cadrul învățământului, cu scopul pentru a se califica în meserii specifice industriei de aviație, astfel:

– lăcătuș construcții structuri aeronave – 15 elevi de la Liceul Tehnologic Anghel Saligny;
– mecanic de aeronave – 15 elevi de la Liceul Tehnologic Anghel Saligny;
– electromecanic instalații și aparatură de bord aeronave – 15 elevi de la Colegiul Tehnic de Comunicații N.V. Karpen;
– operator la mașini-unelte cu comandă numerică – 15 elevi de la Liceul Tehnologic Anghel Saligny.

Conform contractelor de pregătire practică în învățământul dual încheiate cu cele două unități de învățământ, compania acordă elevilor practicanți burse lunare de 200 lei/elev, asigură examinările de medicina muncii și analizele medicale necesare în vederea efectuării stagiului de practică precum și echipamentul individual de protecție. Totodată, Aerostar a încheiat asigurare de răspundere civilă în cazul unor eventuale accidente, daune sau vătămări corporale generate în timpul practicii.

În afara formelor de sprijin menționate anterior, elevii care efectuează practica la Aerostar S.A. beneficiază de îndrumare din partea unor specialiști cu experiență deosebită în meseriile pentru care aceștia se pregătesc precum și de avantajul de a aplica cunoștințele teoretice dobândite la orele de curs, în secțiile de producție ale societății dotate cu mașini și echipamente de ultimă generație.

Este de menționat și faptul că, pe lângă cei 60 de elevi din cadrul învățământului dual, în Aerostar efectuează practica și un număr de 196 elevi la Bacău și 28 elevi la Iași înscriși la învățământul profesional pe aceleași patru calificări nominalizate anterior dar și elevi care urmează studii liceale tehnologice (ex.: tehnician aviație și tehnician instalații de bord avion).

Aceste parteneriate cu instituții de învățământ preuniversitar din Bacău (Liceul Tehnologic Anghel Saligny și Colegiul Tehnic de Comunicații N.V. Karpen) și din Iași (Liceul Tehnologic de Transporturi și de Construcții), vor continua și în anii următori.

Astfel, începând cu anul școlar 2020 – 2021, Aerostar a înaintat solicitări pentru înființarea a 5 clase de învățământ profesional dual (140-150 elevi), patru la Bacău și una la Iași, pentru meseriile specifice industriei de aviație (lăcătuș construcții structuri aeronave, mecanic de aeronave, electromecanic instalații și aparatură de bord aeronave, operator la mașini-unelte cu comandă numerică).

 

Advertisement
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here