În ultimele 24 ore, pompierii militari băcăuani au acționat pentru gestionarea unui număr de 25 situații de urgență, la nivel județean. Majoritatea dintre acestea au constat în acordarea asistenței medicale de urgență (19 misiuni).

În afara acestor situații, echipajele de salvatorii au acționat pentru stingerea a trei incendii, precum și în alte trei intervenții, în sprijinul comunităților: o misiune pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și două misiuni acordare asistență persoane.

Una dintre situațiile relevante a avut loc în data de 06 ianuarie a.c., la ora 13:47, în municipiul Bacău, strada Aprodu Purice, când salvatori au fost solicitați să intervină pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un autoturism.

Imediat, la fața locului s-a deplasat un echipaj, cu o autospecială de intervenție cu apă și spumă.

La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta cu flacără la nivelul bordul.

Din fericire nu s-au înregistrat victime. Pompierii au deconectat bornele de la acumulatorul vehiculului și au lichidat flăcările în scurt timp. Cel mai probabil cauza acestui eveniment a fost un scurtcircuit electric.

În urma incendiului a ars bordul autoturismului, tapițeria din partea din față a cupolei și s-au degradat scaunele din față.

În dimineața zilei de 08 ianuarie a.c., la ora 04:36, Garda de Intervenție Comănești și Detașamentul de Pompieri Moinești au fost solicitate să intervină pentru lichidarea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie din orașul Comănești, strada Carpați. La fața locului s-au deplasat trei autospeciale de intervenție cu apă și spumă.

La sosirea la locul evenimentului salvatorii au constatat că incendiul se manifesta la acoperișul unei bucătării de vară, anexată la o casă de locuit.

Incendiul a fost lichidat în limitele găsite.

Din fericire nu s-au înregistrat victime.

În urma incendiului, ce a avut drept cauză probabilă efectul termic al unui coș de fum izolat necorespunzător față de materialele combustibile, au ars aproximativ 30 metri pătrați din suprafața acoperișului.

 

Pompierii militari salvatori rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate. Totodată, evenimentele înregistrate la nivel județean vor fi atent monitorizate de Centrul Operațional Județean, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

Advertisement
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here