Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

 Ministrul Mediului, Cosel Alexe, a nominalizat ieri municipiul Bacău printre primele zece orașe din România în care poluarea a ajuns la cote alarmante. Anunțul a fost făcut în contextul în care zece orașe din România trebuie să facă planuri preventive în ceea ce privește reducerea nivelului de poluare, la recomandarea instituțiilor europene, pentru a se evita o eventuală procedură de infringement.

 Potrivit ministrului, cele 10 orașe care trebuie să facă planuri pentru în ceea ce privește reducerea poluării sunt: Craiova, Cluj, Timișoara, Constanța, Brăila, Turnu Măgurele, Galați, Bacău, Ploiești și Pitești. „Aş vrea să vă spun că, analizând datele, voi avea discuţii şi voi începe procedurile cu celelalte zece municipalităţi din România care au obligaţia să realizeze aceste proiecte privind calitatea aerului, pentru că este important pentru noi să avem o cât mai bună stare de sănătate a populaţiei în aceste aglomerări urbane, să prevenim şi, evident, să avem date pe care să le furnizăm opiniei publice. Ar fi trist ca România să înceapă iarăşi o corespondenţă cu Comisia Europeană pe proceduri de pre-infringement sau infringement pe calitatea aerului cu alte aşezări urbane din România”, a spus, luni, Costel Alexe, potrivit Digi24.

 Se așteaptă și un raport de la Institutul de Sănătate Publică

 Ministrul Mediului a mai precizat că va solicita Institutului de Sănătate Publică un raport pentru a se vedea în ce măsură poluarea afectează sănătatea populației, în contextul în care aproape 7% dintre români suferă de boli ale sistemului respirator.

 Cele mai mari probleme se înregistrează în marile aglomerări urbane, unde stilul de viață, traficul intens sau vegetația își lasă amprenta pe sănătatea noastră. Specialiştii avertizează că bronşitele acute şi cronice, crizele de astm, bolile cardiovasculare, alergiile la polen, cancerul pulmonar şi infecțiile respiratorii sunt posibile consecințe ale aerului poluat. Potrivit OMS, poluarea atmosferică provoacă anual moartea prematură a 7 milioane de persoane din toate regiunile globului, din care 600.000 sunt copii.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here