Compania Națională de Autostrăzi și Infrastructură Rutieră (CNAIR) a semnat ieri contractul  pentru Elaborarea Studiului de fezabilitate pentru “Drumul Expres Bacău – Piatra Neamț” cu Asocierea S.C. Search Corporation S.R.L. – Egis Romania S.A. Proiectul are ca scop realizarea unui sector de drum expres între localităţile Bacău şi Piatra Neamţ pe o lungimea estimată de 61 de kilometri. Astfel, se va asigura un grad ridicat de siguranţă a traficului rutier în zonă.

 Drumul Expres se va lega de Centura Bacăului și va fi realizat din fonduri europene. Acesta este un proiect mai vechi după ce Primăria Piatra Neamţ a iniţiat o dezbatere publică privind lista cu proiectele ce ar putea fi finanţate de Banca Mondială, dacă zona metropolitană Piatra Neamţ va prinde contur. Printre proiectele supuse dezbaterii este prevăzut și drumul expres Piatra Neamţ – Bacău, care ar urma să fie realizat în parteneriat cu Zona metropolitană Bacău.

 Durata contractului este de 18 luni, din care 14 luni pentru finalizarea Studiului de fezabilitate. Celelalte 4 luni sunt alocate pentru asistență tehnică acordată Beneficiarului, în vederea pregătirii documentației de atribuire a contractului de lucrări și pentru depunerea și aprobarea aplicației de finanțare.

 Valoarea contractului este de 8.923.930,03 Lei fără TVA, iar finanțarea se face din Fonduri Europene Nerambursabile.

 Primul drum expres ce va fi realizat în Moldova va lega orașele Ploiești – Buzău – Focșani – Pașcani. În 2018 a fost scos la licitație studiul de fezabilitate pentru acest drum. Drumurile expres au tot câte două benzi pe sens și vor ocoli localitățile. Spre deosebire de autostradă, acestea nu sunt prevăzute cu bandă de siguranță.

Advertisement
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here