Promovarea învățământului profesional și tehnic în rândul elevilor care finalizează studiile gimnaziale din județul Bacău a ajuns pe masa de lucru a ședinței Comisiei de Dialog Social.

 Cu acest prilej a fost prezentat și ghidul ”Dezvoltăm împreună cariera ta”, tipărit în doar 1.500 de exemplare. Acest ghid este deosebit de util pentru adolescenții care trebuie să aleagă între un colegiu teoretic sau unul tehnic.

 „Este deosebit de important ca numărul elevilor care se orientează spre învățământul tehnic să crească, astfel încât să fie acoperite toate meseriile necesare în societatea românească. Consiliul Județean Bacău poate susține tipărirea unui număr suficient de exemplare din acest ghid, astfel încât fiecare absolvent de gimnaziu din județ să aibă un instrument care să-l ajute pentru orientarea în carieră și alegerea tipului de învățământ potrivit propriilor aptitudini”, precizează Ionel Silviu Pravăț, vicepreședintele Consiliului Județean Bacău.

 Aproape 85.000 de elevi învaţă în şcolile profesionale din România, iar cei mai mulţi sunt în zona Moldovei. Meseriile căutate sunt în transporturi, construcţii, alimentaţie publică, industrie sau agricultură.

Advertisement
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here