Ansamblul Folcloric Profesionist „Busuiocul”, în parteneriat cu Consiliul Județean, Primăria Municipiului Bacău și Filarmonica „Mihail Jora“, organizează vineri, 24 ianuarie 2020, orele 14, la Sala „Ateneu”, spectacolul „Unirea națiunea a făcut-o!“, dedicat Unirii Principatelor Române.

Această primă întâlnire din 2020 cu publicul iubitor al tradițiilor populare și al folclorului autentic oferă cunoscutului coregraf Petre Vlase, managerul instituției, și valoroșilor artiști băcăuani prilejul de a omagia împreună un eveniment istoric memorabil, care a deschis, la mijlocul secolului al XIX-lea, calea spre Marea Unire. 

    La acest ceas de sărbătoare, cei interesați vor beneficia de un program special, conceput să marcheze atât importanța și semnificația zilei de 24 Ianuarie, cât și ecoul lor în conștiința urmașilor celor ce au înfăptuit actul unirii, așa cum a rămas în memoria colectivă. 

    Alături de numerele din spectacol susținute de orchestra, soliștii și formația de dansuri ale Ansamblului Folcloric „Busuiocul“, în coregrafia și regia artistică semnate de Petre Vlase, pe scena Sălii „Ateneu“ vor fi prezentate, între altele, „Jurământul lui Cuza-Vodă“, „Cuvântul lui Moș Ioan Roată“, fragmente din emblematicele cuvinte rostite de Mihail Kogălniceanu.

    Nu vor lipsi momentele muzicale susținute de solișii Georgiana Păduraru, Paula Florescu, Ana Maria Dancă și Irina Sabău, melodiile interpretate de Grupul Folcloric „Flori de câmp“, preoţii Ionuț Avram, Ciprian Ignat și Ionuț Ciobanu, piese instrumentale din repretoriul național, în frunte cu „Balada“ lui Ciprian Porumbescu, momentele teatrale oferite de actorii Viorel Baltag și Tiberiu Bitere Gabor, suitele de dansuri și jocuri din Moldova și Muntenia.

    Conducerea muzicală e asigurată de Mihai Gherghelaș, iar prezentarea spectacolului va fi făcută de actorii Alina Simionescu și Dumitru Rusu.

    Intrarea este liberă, relații putând obține la numărul de telefon 0234523357 sau la sediul din Bacău, strada Trotuș nr. 6 A.

Advertisement
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here