După “Metoda Accidentul”, „Metoda Pomana” este o nouă tehnică de înșelăciune care speculează suferința celor care au pierdut o persoană din familie. De asta s-a convins, pe pielea ei, o femeie de 73 ani din municipiul Bacău. Bătrâna a fost acostată pe strada Ana Ipătescu din Bacău de o persoană necunoscută care, sub pretextul că intenţionează să ofere bunuri în memoria unei persoane decedate, i-a cerut bijuteriile din aur pe care le avea asupra sa, înlocuindu-le cu o monedă de 50 bani. În schimb, necunoscuta i-a oferit bijuterii galbene, de tinichea, despre care a spus că sunt din aur. Când și-a dat seama că fusese păcălită, bătrâna a cerut sprijinul polițiștilor.

 „În urma investigaţiilor efectuate poliţiştii au reuşit identificarea unei femei de 39 ani, din judeţul Dâmboviţa, bănuită de comiterea faptei, iar la data de 23 ianuarie a.c., aceasta a fost depistată la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac şi ulterior escortată la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău, unde a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore. Femeia de 39 ani va fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău cu propuneri legale”, se arată în comunicatul IPJ Bacău.

 Deschideți bine ochii!

Pentru prevenirea acestui tip de înșelăciuni, Inspectoratul de Poliție al Județului Bacău recomandă cetățenilor:

-Nu dați curs solicitărilor venite din partea necunoscuților de a le înmâna diverse bunuri sau bani, în schimbul altor ”pachete” pe care vă solicită să le deschideți ulterior;

 -Refuzați orice negociere care implică schimbul unor sume de bani/obiecte de valoare, indiferent de pretext;

  -Sunați la unitatea de poliţie pe raza căreia locuiți, aduceți la cunoștință semnalmentele celor care v-au propus astfel de ”schimburi avantajoase” (indiferent dacă ați dat sau nu curs solicitării), şi urmați procedura legală în situaţii de acest gen.

 

Advertisement
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here