Caz șocant în comuna Răcăciuni, unde un băiat de 16 ani, elev la un liceu din Bacău, și-a omorât tatăl în bătaie, apoi a îngropat cadavrul în curte. Teribila descoperire a fost făcută sâmbătă, la peste o săptămână de la comiterea faptei, după ce bărbatul de 43 de ani nu mai dăduse pe la serviciu și colegii săi au început să pună întrebări.

 Vestea dispariției subite a bărbatului a ajuns și la urechile polițiștilor din comună. Din vorbă în vorbă, aceștia au aflat de la vecini că fiul său, de 16 ani, ar fi săpat ceva în grădină, însă nimeni nu văzuse ce anume îngropase. Sâmbătă, locuința a fost luată cu asalt de anchetatori, care au descoperit cadavrul bărbatului îngropat în spatele casei.

 În timpul audierilor, băiatul și-a recunoscut fapta. El le-a spus polițiștilor că joi seara, pe 16 ianuarie, tatăl său venise beat acasă și a început să o bată pe mama lui. Ca să o apere, fiul și-a lovit tatăl de mai multe ori cu pumnii, apoi l-a scos în curte, unde a continuat să dea în el cu un par până când a văzut că acesta nu mai dă niciun semn de viață. Băiatul le-a mai spus că anchetatorilor că SINGUR a îngropat cadavrul. Lucru puțin probabil, în condițiile în care mama lui știa ce se întâmplase în seara respectivă.

 „Da, știam ce a făcut, dar nu m-am dus la poliție. Cred că așa a răzbunat cei 17 ani de teroare și unilință pe care i-am trăit”, ne-a declarat mama suspectului. Băiatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, sub acuzația de omor. Deocamdată mama lui nu a fost pusă sub acuzație.

 Doi copii minori au asistat la toată grozăvia

 Întregul scandal, precum și evenimentele macabre ce au urmat, s-au petrecut sub ochii celor doi frați ai băiatului, în vârstă de 10, respectiv un an și trei luni. Aceștia au fost preluați în regim de urgență de asistenții de la Protecția Copilului Bacău și duși într-un centru de ocrotire.

Advertisement
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here