Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

 Cifre seci, adunate din mai multe rapoarte ale unor instituții naționale și internaționale, aruncă România pe unul dintre locurile fruntașe în ceea ce privește numărul de adolescente care nasc. În spatele cifrelor se află însă poveștile unor adevărate drame: copii care s-au trezit peste noapte oameni mari și oameni mari care nu știu cum se vor ocupa de problemele părinților care au teme de făcut.

 Numărul tinerelor care aduc pe lume un copil înainte de majorat crește de la an la an. Fără studii sau fără vreo calificare, unele dintre fete devin mame chiar și la 13 ani, iar cele mai multe ajung să trăiască doar din ajutoare sociale. “La nivelul judeţului Bacău, în cabinetele medicilor de familie au fost luate în evidenţă în anul 2019 un numar total de 25 de gravide cu vârsta sub 15 ani, iar în anul 2018 au fost luate în evidenţă 23”, precizează Alin Năstasă, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Bacău.

 În 2017 România era pe primul loc în UE în ce priveşte numărul de naşteri înregistrate la adolescente cu vârste sub 15 ani, reprezentând 9,78% din totalul naşterilor, conform datelor Eurostat. Comparativ cu anul 2017, în 2018, a crescut numărul și ponderea gravidelor cu vârsta sub 15 ani, o grupă de vârstă de  mare risc pentru mamă şi copil, care necesită monitorizarea lor pe întreaga perioadă a sarcinii.

 În acest context, DSP Bacău a inițiat o campanie ce  aduce în atenția publicului problematica sănătății reproducerii pentru adolescenți și femeile gravide și are ca obiectiv  creșterea nivelului de informare al acestora despre: contracepție, importanța planificării familiale, sănătatea în perioada sarcinii, avorturile și complicațiile acestora, bolile cu transmitere sexuală.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here