Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

 Direcția de Sănătate Publică a Județului Bacău a anunțat astăzi că „la nivelul județului Bacău în săptămâna 03.02-09.02.2020, s-a înregistrat un deces prin gripă la un bărbat în vârstă de 55 de ani din mediul rural, având condiții medicale preexistente, dar nevaccinat anti-gripal, confirmat cu virus gripal tipA”.

 Acesta este cel de-al doilea caz de deces înregistrat de la începutul anului din cauza gripei în județul Bacău, după ce pe 31 ianuarie un pacient de la un bărbat în vârstă de 70 de ani, vaccinat anti-gripal, având numeroase condiții medicale pre-existente, a decedat în spital.

 La nivelul judeţului Bacău, săptămâna trecută s-au confirmat 78 cazuri gripă, din care 22 cazuri au necesitat internare la secţiile de Boli Infecţioase din cadrul SJU Bacău, SMU Moineşti şi SM Oneşti. Din cele 78 de cazuri de gripă, 41 cazuri sunt confirmate  prin teste rapide, iar  celelalte sunt diagnosticate clinic. Cele mai multe cazuri se regăsesc la grupa de vârsta 5-14 ani.

 Pentru evitarea apariţiei unei epidemii prin afecţiuni respiratorii acute, medicii recomandă populaţiei:

– Consultarea medicului de familie pentru simptome care sugerează gripa, inclusiv pentru a stabili o eventuală indicaţie de spitalizare;

– Izolarea voluntară la domiciliu a persoanelor care prezintă simptomatologie asemănătoare gripei;

– Respectarea etichetei tusei şi strănutului (utilizarea de batiste de unică utilizare sau tuse/strănut la nivelul regiunii interne a articulaţiei cotului);

 – Igiena adecvată a mâinilor, în vederea reducerii raspândirii virusului;

 – Evitarea aglomeraţiilor;

– Continuarea vaccinării antigripale.

 

 

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here