Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

În plină epidemie de gripă și viroze este criză de un medicament important care se folosește la tratarea afecțiunilor respiratorii.

Farmacia spitalului nu mai are flacoane cu Salbutamol soluție. Medicii din sectia de pediatrie trag un semnal de alarmă si spun ca nu mai au cum să ii trateze pe copiii bolnavi. 

De 2 luni de zile, din farmacia spitalului lipsește acest medicament. Numărul copiilor bolnavi este în creștere. În ultimele 3 4 luni frecventa acestor afectiuni a fost foarte mare la fel ca si consumul. Acest medicament lipsește si de pe piața din afara spitalului. Sectiile de pediatrie au căutat să aducă din farmaciile de la periferie sau unde au putut să mai găsească flacoane, spun cei de la Tele M Iași.

”Ne confruntăm cu această situație din cauza creșterii frecvenței de infecții respiratorii ale căilor inferioare (bronșiolite, pneumonii ) ca urmare a unor complicatii după niște viroze pe care părinții le-au tratat la domiciliu” a declarat Aurelia Țaga, medic coordonator din cadrul SJU Bacău.

 

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here