Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Guvernul României a depistat o serie de nereguli în cazul plaților efectuate în ultima perioadă prin intermediul Fondului de Dezvoltare și Investiții, în urma unor controale efectuate în toată țara.

Nerespectarea regulilor în vigoare s-au descoperit în 17 contracte, în sumă totală de 54 de milioane de lei. Cercetările au condus la concluzia că au fost efectuate plăți de la bugetul de stat către anumite primării, în mod preferențial, fără a se raporta sumele în deficitul bugetar și fără a se prezenta sursa bugetară alocata.

Corpul de control al Guvernului a devoalat astfel anumite proceduri contrare atât legislației în domeniu, cât și principiilor de bună guvernare a FDI și a programelor derulate de acesta. Cele 17 primării vizate sunt în prezent cercetate și de organele de anchetă, pentru a se proba vinovăția celor implicați. Din primele concluzii, se pare că este vorba de plăți efectuate în avans pentru decontarea unor lucrări, în baza celor 17 contracte semnate prin FDI.

De altfel, Executivul a decis la preluarea Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză să nu se mai semneze plăți în cadrul Fondului de Dezvoltare si Investiții, iar contractele semnate până la începutul lunii noiembrie 2019 să fie stopate la sumele disponibilizate anterior în cadrul programului. Aceste proiecte au fost transferate ulterior la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, unde sunt acum supuse unui control riguros și complex, a subliniat deputatul de Bacău, Elena HĂRĂTĂU.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here