Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Monica Tatoiu vine la Bacău cu noua sa carte și cu un avertisment:  ”Viitorul României se joacă la păcănele second hand. De ce? Pentru că se poate!” 

Sâmbătă, 22 februarie, începând cu orele 17.00 băcăuanii sunt invitați la evenimentul de lansare a volumului Anotimpurile minciunii, semnat de Monica Tatoiu. Evenimentul, care va avea loc la librăria Alexandria din Arena Mall (etajul 1), va fi urmat de o sesiune de autografe și discuții libere pe marginea cărții.

Anotimpurile minciunii a ieșit din tipar chiar la începutul acestui an la Editura RAO și este o colecție de note de călătorie și comentarii politice și sociale, amuzante, incisive și întotdeauna spirituale din partea uneia dintre personalitățile cele mai carismatice din ultimii ani. 

”Este o carte cu și despre întrebări. Monica Tatoiu nu are răspunsuri, ci mai degrabă întrebări care provoacă. Asta într-o lume în care nu mai avem analiști politici, ci doar furnizori de opinii. O incizie profundă în realitatea românească făcută cu acuratețe de lamă, după care descoperi cu uimire roșul subțire al sângelui: un adevăr dureros. Monica Tatoiu nu s-a lăsat înșelată de clișeul comun potrivit căruia diavolul lucrează cu detaliile și a revelat într-un stil plăcut, propriu, că acesta lucrează cu aparențele. E un dialog fertil, fecund, incitant cu cititorul. O carte-întrebare, pentru un public cititor inteligent, stârnit să găsească el însuși răspunsuri. Pentru că numai prostul e atât de sigur de răspuns, încât nu are nevoie nici măcar de întrebare…” (Doru Costea, avocat)

Iată câteva fragmente din carte:

În acest anotimp al recoltelor de minciuni nu mai există nici o speranță. Pentru că ne plac minciunile. Adevărurile cer acțiune. Viitorul României se joacă la păcănele second hand. De ce? Pentru că se poate!

Oamenii cu valori mici nu produc valori mari, doar natural treburi mari…… când construieşti instituţii moderne şi le populezi cu lachei, nu te poţi aştepta ca ele să producă strategii de valoare sau mai serios să rezolve problemele pentru care au fost create. De la confruntările de orgolii aruncate dintr-o curte în alta la centrul Europei până la poalele în cap din politica românească, cu volănaşe, că la modă sunt femeile, nu există diferenţe de fond. Doar de formă.

Oameni mici, manipulaţi de interese mari, financiare evident, de necodificat dacă nu ai trecut printr-o şcoală serioasă, sunt peste tot. Ei, lacheii, sunt monedele de schimb în negocierile pentru putere.

Păstrând proporţiile cercului social. Modelul de avarie este acelaşi. Omenirea are probleme şi scenografii sunt în pană de idei creatoare. Este la modă schimbarea şi diversificarea reprezentării. Cu forţa dacă e nevoie. Femeile, tinerii şi minorităţile dau noul gust al politicii. Sunt în trend. Micul roi Macron vrea reprezentare pentru toţi. Foarte frumos. De unde îi scoţi nu e o problemă. S-au gândit regizorii din timp…

Monica Tatoiu nu este la prima carte a sa. A mai scris ”Cele 4 dimensiuni ale feminității românești” (2010), ”Politic InCorect. Despre România cu dragoste. Camil Roguski în dialog cu Monica Tatoiu” (2009), ”Noi contra Noi” (2009), ”Profesorii și pedagogia” (2005). 

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here