Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

În Comitetul Local de Situații de Urgență s-au discutat măsurile de precauție pentru protejarea de infecția cu coronavirus. Primăria are deja pregătite spațiile pentru carantină, pentru situația în care acesta va fi instituită, iar Direcția de Sănătate Publică va emite recomandări pentru măsurile de protecție individuală împotriva infecției.

”Nu avem motive de îngrijorare, dar trebuie să fim pregătiți pentru orice situație având în vedere că avem un număr mare de băcăuani care muncesc sau vizitează Italia.

Vă precizez faptul că, potrivit comunicatului transmis de Institutul Național de Sănătate Publică, cei care se întorc în România din localitățile italiene Vo Euganeo, Codogno, Castiglione d’Adda, Casarpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo, San Fiorano sau Cumiana, sau din China continentală, intră în carantină 14 zile în spații special destinate, puse la dispoziție de Primărie. Persoanele din alte localități din Provincia Lombardia și Regiunea Veneto intră în auto-izolare la domiciliu, timp de 14 zile, imediat după revenirea în România.” a declarat Cosmin Necula.

Ultimele știri din domeniu medical spun că o perioadă de carantină corectă ar fi 27 de zile si nu 14. Vom reveni asupra subiectului.

Dacă va fi necesar, carantina se va desfășura în căminul de la Colegiul „N.V. Karpen” din municipiul Bacău.

„Aici NU vor ajunge suspecții de coronavirus, ci doar acei pasageri care vin din zonele carantinate din Italia. Deci persoanele asimptomatice, care NU sunt suspecți”, a spus dr. Anca Dancău, de la Compartimentul de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Direcției de Sănătate Publică Bacău.

 

Advertisement
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here