Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

 O mai veche provocare a devenit realitate pentru doi iubitori ai muntelui și ai naturii din județul Bacău. Aceștia au reușit să traverseze Munții Berzunți, de la Moinești la Târgu Ocna, în doar 12 ore, în condițiile în care marcajul lipsea din unele porțiuni ale traseului și drumul era blocat de copacii doborâți de furtună.

 „Și…o făcurăm și pe …asta: tură în Munții Berzunți, pe traseul de creastă, de la Moinești la Tg.Ocna! 23.02.2020. De ceva timp….ne tot gândeam la aceast traseu… Era o …provocare destul de mare, din perspectiva distanței foarte mari de parcurs! Și a fost, într-adevăr, o tură lungă și de anduranță, care s-a încheiat la …frontală, traseul durând …. peste 12 ore și însumând aproape 33 km parcurși, așa cum reiese și din poze!!  Vreau să precizez că traseul este marcat în totalitate, cu bandă albastră, din Moinești(Parcul Băi) până în Tg.Ocna(Autogară). Atenție: sunt porțiuni, și nu rare, unde marcajul lipsește (sau este destul de rar), nefiind copaci pe care să se aplice marcajul!! Oricum ….trebuie atenție mărită și în zonele unde există marcaj!! Noi (eu și Ana), am folosit 2 track-uri GPS….puse la dispoziție de Salvamont Bacău, pentru care țin să le mulțumesc călduros, și pe această cale, pentru promptitudinea și profesionalismul de care au dat dovadă!!

Cu toate că cei de la Salvamont mi-au recomandat să parcurgem, pentru această perioadă cu ziua scurtă, traseul în două zile, prima zi Moinești-Schitul Sf.Ilie și a două zi Schitul Sf.Ilie-Tg.Ocna, noi am decis parcurgerea acestuia într-o singură zi… Am ajuns în Tg.Ocna …epuizați, „frânți”(dar nu infrânți), pe întuneric….dar cu o satisfacție imensă pentru reușită și pentru tot ce am văzut și admirat…”, povestesc tinerii pe pagina de socializare.

 Performanța lor este apreciată și de Serviciul Salvamont Bacău. „Felicitări!! Dacă avem în vedere numărul mare al copacilor doborâți de furtunile din ultima perioadă (și care îngreunează semnificativ înaintarea), Ana Nicu meritați tot respectul”.

Sursa: Facebook Ana Nicu

Advertisement
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here