Un copil din Comănești, împreună cu mama lui, au fost preluați în această după amiază de o autospecială Smurd și internați la Spitalul Județean Bacău. Copilul era răcit de mai mult timp, dar azi mama lui a sunat la 112, pentru că simptomele s-au agravat. Îngrijorarea vine după ce copilul a fost plecat cu părinții în zona Veneto din Italia, unde s-au raportat mai multe cazuri de coronavirus.

 Copilul era monitorizat de medici de mai mult timp, mai ales că de o lună avea o răceală permanentă. În ciuda problemelor de sănătate și a avertismentelor din nordul Italiei, familia a fost plecată în week-end în zona Veneto, afectată de coronavirus. Copilul și părinții săi au revenit în țară marți și au rămas izolați la domiciliu, starea lor fiind monitorizată telefonic de medicul epidemiolog.

 Simptomele copilului s-au agravat însă, așa că mama a sunat la 112 să ceară ajutor. Copilul a fost preluat cu izoleta de o autospecială a ISU, alături de el fiind preluată și mama sa. Cei doi vor fi izolați într-un salon amenajat special în secția pediatrie a Spitalului Județean Bacău, unde le vor fi recoltate probe de sânge pentru analize. Acestea vor fi trimise la Spitalul de Infecțioase din Iași. Direcția de Sănătate Publică Bacău spune că intervenția e fără probleme, iar rezultatele analizelor sunt așteptate mâine dimineață.

Sursa video: Viorel CÎRÎC

Advertisement
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here