Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

 

 Un medic de familie din județul Bacău a găsit o modalitate originală de a scoate bani de la pacienții săi. Profitând și de isteria colectivă generată de teama contaminării cu noul coronavirus, Răzvan Mihai Oancea, medic de familie în comuna Tătărăști, și-a cumpărat un aparat cu termoviziune ce le ia ochii pacienților, dar și banii din portmoneu. De fapt, cu ajutorul acestui aparat, ce ține loc de termometru, medicul le scanează pacienților temperatura corpului ca să se convingă, în prima fază, dacă nu cumva sunt suspiciuni că ar fi infectați cu noul coronavirus. Operațiune ce costă 50 de lei. Cu tot cu efectuarea testelor funcției pulmonare. În cazul în care pacientul dorește și măsurarea glicemiei, mai scoate din buzunar 5 lei, iar pentru o electrocardiogramă-30 de lei. „Pe spirometru și pe aparatul cu termoviziune am dat în jur de 5.000 de lei. Nu am avut bani, așa că m-am împrumutat de la tata. Într-un fel trebuie să îmi amortizez investiția. Până acum avem trei cazuri de persoane care s-au autoizolat, iar azi noapte au mai venit încă opt din Italia. Este mai mult o acțiune de prevenire”, spune doctorul Oancea.

 Pe caiet, ca la cârciumă

În cazul în care pacienții nu au bani, medicul de familie are chiar un caiet în care sunt trecuți datornicii. „La fiecare consultație tai chitanță. Când unii nu au bani, le tai chitanța când vin cu banii”, mai spune medicul de familie din Tătărăști. Toate consultațiile se efectuează însă la cabinetul din Huruiești, unde pacienții sunt aduși din toate satele cu mașina primăriei. Primarul din Huruiești pare însă să fie străin de situație, deși toate gardurile sunt împânzite cu anunțuri prin care primarul invită oamenii la microbuz (foto). „Este prima oară când aud asta. Nu știam că medicul ia bani de la oameni. Este adevărat că există un microbuz al primăriei care trei zile pe săptămână trece prin toate satele să adune oamenii fără posibilități și bolnavi la primărie, însă pentru a-și rezolva probleme curente, nu neapărat la cabinetul medical”  spune Ioan Zăbrăuțanu, primarul din Huruiești.

 Ca în Las Fierbinți

 Combinația merge de minune de câteva săptămâni, timp în care, conform spuselor doctorului Oancea, a adunat, pe chitanțe, în jur de 1.500 de lei. Oamenii din sat spun însă că doar o parte din bani se contabilizează. „Am fost alaltăieri. Microbuzul era plin de lume. Când am ajuns, m-a întrebat dacă am bani. I-am spus că da, și atunci mi-a luat temperatura cu aparatul. Nu mi-a dat nicio chitanță. Nu i-a dat nimănui. A zis că dacă n-am bani îmi deschide un cont”, se plânge o localnică. Doctorul Oancea spune că a afișat tarifele pe ușa cabinetului său și că a anunțat și Direcția de Sănătate Publică a Județului Bacău. „Cu siguranță Direcția de Sănătate Publică Bacău nu a autorizat o astfel de activitate. În cel mai scurt timp, o echipă a instituției se va deplasa pentru a efectua o anchetă în acest sens. Menționăm că testarea pentru depistarea Covit 19 se face doar în centrele special acreditate, conform procedurilor”, a precizat Anda Dumitrescu, purtător de cuvânt DSP Bacău.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here