Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

S-a activat comisia de rechiziții la nivelul
Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), Bacău

Nevoia din ce în ce mai mare de spații de carantină, în special pentru cetățenii care se așteaptă să sosească din străinătate în următoarele zile, a determinat CJSU Bacău să treacă la o nouă etapă: activarea comisiei de rechiziții. Practic, în acest moment, primarii localităților au primit noi dispoziții să identifice posibilele locuri de cazare, iar în cazul în care se constată refuzul proprietarilor de a încheia contracte pentru carantinarea celor care vin din străinăătate, CJSU Bacău poate dispune rechiziționarea imobilelor.

”Am făcut și fac un apel în continuare către proprietarii de pensiuni și hoteluri, pentru a încheia contracte cu autoritățile publice locale și Direcția de Sănătate Publică, Bacău, pentru caratinarea persoanelor suspecte de coronavirus. Suma plătită nu este deloc mică, 300 de lei/persoană/zi, mai ales în condițiile în care suntem în extrasezon turistic, iar deplasările sunt drastic limitate, urmare a stării de urgență. Am explicat și public, și în discuții private, că nu se expun niciunui risc, nici acum și nici după înceheierea carantinei, pentru că spațiile vor fi în permanență igienizate și dezinfectate. În cazul în care ne vom confrunta cu un număr tot mai mare de băcăuani veniți din străinătate, scenariu perfect posibil, vom trece la rechiziționarea acestor imobile”, a precizat prefectul Liviu Miroșeanu.

Prefectul Miroșeanu a mai explicat că posibila decizia de a rechiziționa spații pentru carantină este motivată de protejarea populației de riscul infectării cu noul tip de coronavirus.

RECHIZIȚIE=Măsură excepțională prin care un organ al administrației de stat obligă pe CETĂȚENI (sau terți) la cedarea temporară a unor bunuri mobile sau imobile (contra plată) pentru nevoile armatei sau ale statului.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here