Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

 

 Știrile pozitive ale dimineții:

– If You’re Going Through Hell, Keep Going – Winston Churchill

– Numărul pacienților internați la Terapie Intensivă în Italia a scăzut pentru prima oară de la declanșarea epidemiei. Numărul deceselor cauzate de Covid-19 a fost ieri cel mai mic din ultimele 9 zile.

– Cercetătorii de la Universitatea Monash din Melbourne, Australia, au declarat că Ivermectin, un medicament folosit în tratatea bolilor generate de paraziți, a „omorât” coronavirusul, în laborator, în 48 de ore. Cercetările vor continuă pentru a stabili dozajul necesar tratamentului pentru oameni.

– Numărul cazurilor noi în Australia a crescut cu doar 3.52%. Acum două săptămâni estimările arătau că numărul paturilor de la Terapie Intensivă va fi blocat azi.

– Raed Arafat a anunţat ieri că în ultimele 24 de ore, pompierii au distribuit 100.000 de măşti FFP2 şi FFP3 către unităţile medicale şi urmează să înceapă repartiţia altor 200.000 de măşti FFP2 către unităţi sanitare şi către sectorul medical de urgenţă.

– Băncile din România vor amâna plata ratelor pentru toţi clienţii afectaţi de criză provocată de răspândirea Covid-19. În cazul populaţiei este suficientă pentru aprobarea facilităţii o declaraţie pe proprie răspundere că au fost afectate veniturile faţă de situaţia anterioară declanşării situaţiei de urgenţă, a informat Ministerul de Finanţe.

– Germania ar putea să emită așa-numite “pașapoarte de imunitate”, documete care să excludă angajați de la restricțiile de circulație.

– Franța le va permite companiilor să-și amâne declarațiile pentru taxe și în Aprilie. Guvernul va decide ulterior dacă acestea vor fi anulate sau amânate. 460.000 de IMM-uri au aplicat până acum la ajutorul de 1500 euro plătit de guvern.

– Cele mai mari 6 bănci din Canada au anunțat scăderea dobânzilor aplicate pentru cardurile de credit.

– Pentru prima oară în ultimii 30 de ani, munții Himalaya au putut fi văzuți din India. Până acum vizibilitatea era blocată de poluare.

– Ungaria pregătește un pachet de $30 miliarde pentru repornirea economiei.

– CD Projekt SA, o companie care produce jocuri, a devenit cea mai valoroasă firma listată pe bursă poloneză, depășind cea mai mare banca din țară.

– Perseverance, cel mai nou rover dezvoltat de NASA este gata de lansare după ce a fost echipat cu roți și parașuta. Perseverence va fi lansat pe 17 iulie și ar trebui să aterizeze pe Marte în februarie anul viitor.

– Şcoala internaţională bilingvă Avenor College a decis să folosească imprimantă 3D achiziţionată pentru orele de robotică, la confecţionarea vizierelor, atât de necesare cadrelor medicale care îngrijesc bolnavii afectaţi de răspândirea virusului COVID-19.

– Madonna a anunţat că se alătură iniţiativei lui Bill Gates şi că donează 1 milion de dolari pentru a sprijini descoperirea unui tratament pentru Covid-19.

– Pink a anunțat că a fost infectată cu Covid-19 dar s-a refăcut și va face o donație de 1 milion dolari pentru lupta împotriva pandemiei.

– Fostul jucătorul al echipei FC Barcelona, Xavi, în prezent antrenor la clubul qatariot Al Sadd, a donat un milion de euro unei clinici din Barcelona.

– Olympique Marseille își pune la dispoziţia autorităţilor franceze stadionul Velodrome şi centrul de antrenament

– Satul Olimpic din Tokyo va fi transformat în spital pentru bolnavii de Covid-19

 Extra (nu sunt pozitive dar sunt importante):

– China a importat 2 miliarde de măști în 5 săptămâni, după ce epidemia s-a declanșat în ianuarie. Este vorba de producția globală pe 2 luni și jumătate. Chinezi au important și 400 milioane echipamente de protecție.

– Spitalul Memorial din Sarasota, Florida, a trebuit să-și trimită în șomaj angajații din cauza „scăderii masive a numărului de pacienți”

– Grupa sanguină ar putea avea o influenţă asupra rezistenţei organismului nostru la coronavirus, potrivit unui studiu al cercetătorilor chinezi. Conform datelor, grupa sanguină A este asociată cu un risc mai ridicat de a contracta coronavirus comparativ cu celelalte grupe, în timp ce grupa 0 este asociată riscului cel mai mic

– Guvernatorul statului New York a mulțumit public Chinei după ce un transport cu 1000 de ventilatoare, facilitat de guvernul chinez, a ajuns pe JFK.

– Galați este primul județ în care cetățenii nu pot ieși din casă decât cu mască de protecție.

– Deși vânzările produselor lactate în supermarketuri au crescut, fermierii americani sunt forțați să arunce laptele din cauza închiderii școlilor și a restaurantelor.

– Două treimi dintre cei testați pozitiv în China, în ultimele zile, nu au avut nici un fel de simptom.

 Bonus (nu sunt pozitive dar au o doză de umor):

– Primarul unei comune din Tulcea a fost arestat pentru luare de mită, după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea 10.000 de lei de la denunţător. Primarul s-a dus cu mască de protecţie şi mănuşi pentru a lua banii de la denunţător.

– Guvernatorul statului New Jersey a făcut un apel în direct la televiziune cerând ajutorul programatorilor în COBOL deoarece sistemul de șomaj nu mai face față.

– Sindicatul fotbaliștilor din Premier League a declarat că o reducere a salariilor cu 30%, așa cum dorește patronatul, ar afecta sistemul de sănătate, prin necolectarea taxelor aferente.

 Bonus la bonus:

Primăria din Motril, Spania îl autorizează pe șoricelul Perez să meargă la copiii care își schimbă dințișorii.
În Spania nu există Zână Măseluță, ci șoricelul Perez.

Fotografia dimineții: Un biciclist american purtând un banner pe care scrie „Va fi bine”

Sursa: Orlando Nicoara 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here