Trei medalii de aur, două de argint și trei medalii de bronz pentru pugliștii băcăuani, sub comanda antrenorului-emerit Relu Auraș, și locul unu pe echipe, la Tineret. La Under 22, Bacăul a fost, din nou, cel mai ”tare”. Au fost primele competiții oficiale din calendarul intern al Federației Române de Box, după eliminarea restricțiilor.

Relu Auraș și Daniel Hermeziu
Relu Auraș, Daniel Hermeziu și Dorel Simion

Finala Campionatului Național, la masculin Under 22 s-a desfășurat, în perioada 30 septembrie – 4 octombrie, iar în perioada 1 și 4 octombrie s-a reluat și finala Campionatului Național de Tineret masculin, întreruptă în 13 martie în faza semifinalelor.

Astfel, la seniori masculin, Under 22, Eduard Jipeanu, la categoria 64 de kilograme, și Vlăduț Preda, la categoria 81 de kilograme, s-au impus clar și au câștigat medaliile de aur.

La Tineret, Daniel Hermeziu ( categoria 69 de kilograme), Lucian Mititelu ( categoria 75 de kilograme) și Alexandru Macovei ( categoria 91 de kilograme) au urcat pe prima treaptă a podiumului, în timp ce Andrei Boldu, (categoria de 81 de kilograme) și Albert Potoceanu ( +91 de kilograme) au fost medaliați cu argint. Mihai Văduva ( 52 de kilograme) și Adrian Florescu (+91 de kilograme) au închis bilanțul Bacăului, cu medaliile de bronz.  

”Sunt rezultate fantastice pentru Bacău. Au fost primele competiții după o lungă pauză. Am dovedit, din nou, că suntem cei mai buni din țară. Mă bucur pentru acești băieți minunați. Ei sunt viitorul boxului românesc. Trebuie să muncim în continuare pentru a reuși să reașezăm România pe podiumurile internaționale.”a declarat Relu Auraș – antrenorul medaliaților.

Boxerii și-au încrucișat mănușile în Sala Polivalentă, iar toate meciurile s-au desfășurat fără spectatori. Ambele competiții au avut loc la Giurgiu, testarea Covid 19, fiind făcută cu maximum 72 de ore înainte de prezentarea la competiție.

Advertisement
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here