Dacă vorba bună nu mai funcționează, atunci se trece la amenzi. Polițiștii, jandarmii și angajații Direcției de Sănătate Publică Bacău sunt peste tot și aplică amenzi usturătoare pentru cei care nu respectă măsurile pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid 19.

”Intensificăm activitățile pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid–19. Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate, pentru prevenirea şi combaterea infectării cu noul corona virus, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău, cu suportul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, al Poliţiei Locale şi a Direcţiei de Sănătate Publică intensifică activităţile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid 19.” – Cătălina Păduraru – purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Bacău.

Păstrarea distanţei fizice, purtarea măștii de protecţie în mijloacele de transport, în magazine şi celelalte spaţii unde este obligatoriu, și respectarea modului de organizare a evenimentelor sunt măsurile, cel mai des, verificate de către instituțiile abilitate.

”Nu dorim să aplicăm sancţiuni, dar nu vom tolera nerespectarea legii. Evitaţi aglomerările de persoane, respectaţi numărul de persoane la un eveniment, vă protejaţi pe dumneavoastră şi cei din jur. Dorim ca toţi cetăţenii să conştientizeze că sănătatea  şi viaţa persoanelor sunt cele mai importante. Suntem la datorie şi aplicăm legea în litera şi spiritual ei!” – adaugă Cătălina Păduraru – purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Bacău.

Advertisement
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here