Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Ministerul Mediului pregătește o grea lovitură pentru „băieții deștepți” care fac exploatări ilegale de nisip și pietriș sub umbrela organizării de exploatări piscicole. Astfel, nu mai au nevoie de o grămadă de avize, de plata unei redevenţe, și nu plătesc niciun leu.

Pentru a decuraja astfel de practici, în foarte scurt timp, România va beneficia de cel mai modern sistem informatic de monitorizare a exploatării și transportului de agregate minerale. Echipa de dezvoltare a prezentat ministrului Costel Alexe, directorului general al Administrației Naționale Apele Române, Ervin Molnar, și specialiștilor din minister și ANAR, versiunea finală a sistemului informatic. Aplicația urmează să intre în faza de testare.

„Cei care exploatează ilegal balast din albiile râurilor produc pagube iremediabile atât ecosistemelor acvatice cât și lucrărilor hidrotehnice sau infrastructurii rutiere. Fiecare român va putea contribui la stoparea exploatărilor ilegale de agregate minerale. Odată cu implementarea noului sistem, oricine va putea verifica, după numărul de înmatriculare, dacă un astfel de transport deține aviz legal”, spune Costel Alexe, ministrul Mediului.

Sunt 670 de de locaţii în care operatorii au solicitat aceste exploatări în vederea construirii de amenajări piscicole…continuare

Advertisement
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here