Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Compania Regională de Apă (CRAB), adică  operatorul regional de servicii de apă și de canalizare pentru județul Bacău, a ”produs o avarie financiară” în buget, mult mai gravă decât toate avariile produse la conductele prin care îi servesc pe băcăuani cu servicii de calitate.

Grevă iulie 2019

Proprii angajați au dat în judecată Compania Regională de Apă, iar acum au de primit cel puțin 1 milion de euro, despăgubiri

despăgubiri de 1 milion de euro, la prima strigare

Lucian Daniel Stanciu Viziteu – primarul ales – a cerut audit la CRAB

”Probleme negestionate la timp cu profesionalism duc la situații dezastruoase iar asta am descoperit astăzi, după o discuție cu sindicatul de la Compania Regională de Apă și cu directorul companiei. CRAB a pierdut un proces cu angajații, în primă instanță, motivul fiind nerespectarea contractului colectiv de muncă și legislația salarizării unice. La un prim calcul, dacă socotim și dobânzile impuse de instanța de judecată, suma pe care va trebui să o plătească CRAB depășește un milion de euro.” explică primarul ales

Nu vor mai fi bani de investiții. În primă fază, Viziteu le pregătește plecarea directorilor de la CRAB

”Situația este cu atât mai complicată cu cât se pot pierde cofinanțări pentru proiectele europene în derulare. După preluarea mandatului mă voi implica direct pentru ca angajații să-și primească drepturile și, în același timp, situația financiară a companiei să rămână stabilă. Va urma un audit pentru a vedea cine este responsabil pentru această situație, de ce nu s-a respectat legislația muncii, care sunt performanțele manageriale și activitatea exactă a membrilor consiliului de administrație. Este momentul ca profesionalismul să fie pus pe primul plan, nu tot felul de personaje sprijinite de politic sau de un relațional dubios.”

Raluca Popa – director dezvoltare programe, Ovidiu Turcu – președintele Consiliului de Administrație, Nina Chiper – director general CRAB și Petruș Rădulescu – director tehnic

Despre S.C. COMPANIA REGIONALĂ DE APĂ BACĂU S.A.

-este aceea care răspunde nevoilor de servicii publice de alimentare cu apă și de canalizare a clienților, prin servicii prompte și de calitate, așa este prezentată societatea pe site-ul oficial.

Societatea a fost înființatăca urmare a fuziunii prin contopire între S.C. COMPANIA DE APA BACăU S.A. și S.C. APASERV S.A. BACĂU, prin hotărâre de Consiliu Local (H.C.L. nr. 223 din 30.07.2009) și prin hotărâre de Consliu Județean (H.C.J. Bacău nr. 122 din 20.07.2009) și a eliberării certificatului de la Registrul Comerțului din data de 28.09.2010. Are forma juridică de societate comercială pe acțiuni, capitalul social inițial, în valoare de 24.047.170,00 lei, fiind deținut de 69 de actionari, din care actionar majoritar este Municipiul Bacău, adică băcăuanii care plătesc taxe și impozite.

 Nina Chiper – directorul general al CRAB

Nina Chiper – director CRAB

Veniturile directorului din ultimul an sunt de 128.043 de lei, împărțite la 12 luni – 10.675 de lei/lunar. În această sumă nu sunt incluse și primele, dacă există. Nina Chiper a mai încasat și de la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Salubrizare Bacău (ADIS) suma 30.270 d elei, dar și de la Aeroportul Internațional ”George Enescu”, în calitate de membru AGA – suma 6.318 lei.

În Consiliului de Administrație, alături de Nina Chiper și Ovidiu Turcu, se mai află Nicolae Zaharia, directorul de la SOCIETATEA DE SERVICII PUBLICE MUNICIPALE BACĂU (SSPM), Florin Paval – directorul de la Thermoenergy sau Luminița Popovici – Transelectrica Bacău.

Advertisement
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here