Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a aprobat ordinul prin care pacienții cu COVID-19 fără simptome sau cu forme ușoare nu vor mai fi internați, ci vor fi izolați la domiciliu, fiind monitorizați de la distanță de medicii de familie. În plus, potrivit ordinului publicat în Monitorul Oficial, pentru a reduce aglomerația de la unitățile de primiri urgențe, spitalele vor folosi și teste rapide pentru depistarea virusului, iar pacienții declarați vindecați nu vor mai fi testați timp de 3 luni, potrivit g4media.ro.

Care sunt principalele reguli

-Pacientul pozitiv SARS-CoV-2 nu mai trebuie retestat Real Time PCR timp de 90 de zile de la vindecare. Sunt exceptate de la această regulă persoanele cu imunodepresii severe sau cele care dezvoltă simptomatologie clar sugestivă.

-Dacă retestarea totuşi se petrece, un rezultat pozitiv în perioada de 90 de zile de la vindecare nu poate fi considerat o nouă infecţie, cu excepţia categoriilor de persoane menționate.

-S-a creat cadrul legal pentru utilizarea testelor de detecţie a antigenelor SARS-CoV-2 pentru triajul persoanelor care prezintă simptome specifice COVID-19. Concomitent cu testul rapid se va face şi recoltare pentru Real Time PCR.

-Pacienţii cu rezultat pozitiv la testul rapid vor fi izolaţi imediat în zonele COVID…continuare

Advertisement
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here