Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Când vorbim despre incendii produse la locuințe sau gospodării, copiii reprezintă categoria vulnerabilă. Fie că nu pot aprecia pericolele din jur, fie că le lipsește puterea de a se salva din calea focului!

În ultimii opt ani, 378 de copii au fost victime ale incendiilor la locuințe, dintre care 104 au decedat și 268 au fost răniți. Din totalul celor care și-au pierdut viața, aproximativ 69% provin din mediul rural, iar 31% din mediul urban, anunță Inspectoratul Genral pentru Situații de Urgență.

Cel mai grav aspect este acela că 75% din numărul copiilor decedați au fost lipsiți de supravegherea adulților, la momentul producerii incendiilor. Cauzele principale care, an de an, a curmat viețile copiilor sunt exploatarea necorespunzătoare a instalațiilor electrice sau a mijloacelor de încălzire sunt principalele.

Conform unui sondaj făcut de IRES, 8% dintre români recunosc că au folosit improvizații pentru sobe, coșuri de fum sau centrale pe lemne. De asemenea, 6% admit că au făcut improvizații la instalațiile electrice, iar 3% la instalațiile de gaz. Peste jumătate dintre românii chestionați au declarat că nu au un detector de gaz, 72% nu au stingător de incendii, iar 81% nu au detector de fum. Mai mult, 44,5% dintre cei care dețin coș de fum nu apelează la personal specializat, cel puțin o dată pe an, pentru verificarea ori curățareaacestuia.

Cele mai multe victime în rândul copiilor (decedați, răniți) înregistrate în urma incendiilor au fost identificate în București-Ilfov și în județele Bacău, Hunedoara, Maramureș, Iași și Mureș.

Îți pasă de copilul tău? Nu-l lăsa nesupravegheat și, în niciun caz, în preajma focului sau a mijloacelor de încălzire….citeste continuarea aici

Advertisement
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here