Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

În această perioadă ne confruntăm cu o situație care nu ne aparține, dar care trebuie tratată cu foarte multă seriozitate. Întreaga lume este îngenuncheată de o boală, iar lupta cu acest inamic invizibil nu trebuie abandonată. Prin credință, omul simte că există ceva mai presus de boală – -Dumnezeu. În același timp, în vremuri complicate, trebuie să fim atenți la ceea ce se întâmplă în jurul nostru, să ținem cont de sfaturile autorităților și să trecem peste aceste momente grele cu gândul la Dumnezeu și cu credință în suflet.

De Bobotează, în toate bisericile din Bacău, credincioșii vor putea primi Aghiasma Mare sfințită. ”Slujbele se vor derula după programul normal în acest an, dar se va ține cont de restricțiile impuse de pandemie: credincioșii vor avea căi speciale de acces la slujbă, iar apa sfințită va fi distribuită la unele biserici în sticle gata îmbuteliate. Mai trebuie spus pentru acei credincioși care preferă să stea acasă ca măsură de protecție, că pot veni la biserică și în zilele următoare pentru a lua Agheasma Mare. ”- ne spune preotul Eugen Ciprian Ciuche – protopop Bacău.

Va fi sfințită o mare cantitate de apă pentru a ajunge la toți enoriașii. ”Acolo unde nu s-a putut pune Agheasma Mare în sticle îmbuteliate, vor exista vase mari cu apă, ca în anii precedenți, pentru toți creedincioșii. Aceștia vor avansa pe un culoar bine marcat, păstrând în mers distanța de 2 metri și vor purta mască de protecție.

Dincolo de reguli și de programul slujbei de Bobotează, părintele și protopopul Eugen Cirpian Ciuche are și un mesaj către băcăuani: ”În această zi sfântă, ne sunt sființie sufletele și suntem îndemnați la pocăință. Credința în Bunul Dumnezeu ne va feri de acestă boală și vom trece împreună peste această perioadă dificilă”

Botezul Domnului sau Boboteaza marchează încheierea sărbătorilor de iarnă. Credincioşii se duc la biserică, asistă la slujbă și iau apă sfinţită, “aghiasma mare”, şi o beau înainte să mănânce. În această zi, creştinii ortodocşi ţin post ca să întâmpine Botezul Domnului….citeste in continuare aici

Advertisement
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here