Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

România și alte 13 state membre UE vor beneficia de finanțare europeană pentru recoltarea de plasmă de la donatorii vindecați de COVID-19. Comisia Europeană a selectat 24 de proiecte care vor crea noi programe sau le vor extinde pe cele existente pentru recoltarea de plasmă de la donatorii vindecați de COVID-19.

Tratamentul constă în transfuzia de plasmă de convalescenți la pacienții bolnavi pentru a le crește imunitatea și capacitatea de a lupta împotriva virusului. De asemenea, plasma poate fi pusă la dispoziția industriei farmaceutice în vederea extragerii de anticorpi purificați pentru a fabrica un medicament împotriva COVID-19 (imunoglobuline).

Această acțiune este finanțată cu o sumă totală de 36 milioane de euro din Instrumentul pentru sprijin de urgență. Proiectele, care se vor implementa în 14 state membre și în Regatul Unit, sunt de nivel național sau regional și în majoritatea cazurilor vor implica distribuirea de fonduri unui număr mare de centre locale de colectare a sângelui sau a plasmei.

Rezultatele de până în prezent sugerează că administrarea timpurie de plasmă donată având concentrații mari de anticorpi este cea mai eficace în reducerea mortalității pacienților. Aceasta implică faptul că ar trebui să se colecteze plasmă cât mai des pentru a se asigura faptul că cea bogată în anticorpi poate fi administrată pacienților….continuare

Advertisement
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here