Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Mulți șoferi ignoră indicatoarele de avertizare, iar inconstienta are urmări. În alte cazuri, aprecierea greșită a înălțimii e una dintre cauze. Totodată, unii șoferi spun că după ce drumul a fost asfaltat, s-a ridicat cu câțiva centimetri, ceea ce înseamnă că șoferii se bazează pe informațiile oficiale privind înălțimea camionului, cea a limitatorului, iar când trec pe sub el, acestea nu mai corespund…..și au loc accidente.

În fiecare an, aceeași situație. Din 2021 au trecut doar două săptămâni ….. șoferul unui camion de mare tonaj a ignorat un limitator de înălțime situat la ieșirea din Comănești către Miercurea Ciuc, iar suprastructura cu prelată a autotrenului a fost distrusă în totalitate.

– în 2016, un excavator a doborât limitatorul de înălțime
– în 2017, un tir s-a blocat sub pod

– în 2018, mai mulți șoferi s-au ales și cu mașinile avariate și cu amendă

Din păcate, în 2011, mai exact pe 17 mai 2011 , un șofer de tir a murit strivit de bara de delimitare a gabaritului.

Video – 2016 – Tir blocat

Și în alte locuri, limitatorele de înălțime le fac probleme șoferilor.

Un şofer de autoutilitară, probabil grăbit să ajungă la destinaţie, nu a mai ţinut cont de limita de înălţime de la Fundătura Hărmanului. În alte cazuri, de exemplu pe DN 1 spre Predeal, limitatorul de înălţime de sub pasajul CFR de la Timiş a fost doborât în rânduri repetate de camioanele prea încărcate, de obicei cu lemne, care au trecut ca prin brânză prin grinda de fier.
Astfel de accidente au avut loc și în Franța.

Șoferul unui camion a rămas blocat sub un pod feroviar din regiunea Tain-l’Hermitage, Franța, după ce a ignorat limita de înălțime de 3.2 metri……continuarea aici

Advertisement
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here