Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Ministerul Muncii va începe verificarea temeinică a tuturor dosarelor de asistență socială pentru a-i identifica pe cei care, deși sunt apți de muncă, primesc bani de la stat. Autoritățile anunță că sunt vizați de aceste controale și românii care sunt plecați în străinătate, dar beneficiază acasă, de diferite forme de sprijin.

În cazul lor, ajutorul social va fi retras, dar vor putea opta pentru un loc de muncă oferit de stat. Verificările vor fi făcute de Inspecţia Socială, instituţie aflată în subordinea Ministerului Muncii.

“De cele mai multe ori, cei care au venitul minim garantat se încadrează şi pentru indemnizaţia pentru sprijinul familiei şi pentru sporurile şi beneficiile pe care statul le mai dă, încălzire sau alte situaţii de urgenţă. Ca atare, există exemple în care persoane care ar putea să muncească, ajung să beneficieze de mai multe astfel de avantaje.

Va începe această analiză pentru a vedea dacă beneficiarii de venit minim garantat într-adevăr îndeplinesc condiţiile de venit cerute de lege şi în acelaşi timp pentru menţinerea venitului minim garantat este important să vedem dacă nu sunt în situaţia de a respinge un loc de muncă”, a declarat, la stirileprotv.ro, Raluca Turcan, ministrul Muncii.

Anchetele sociale ar putea dura între șase luni şi un an, a mai transmis ministrul Muncii…continuare

Advertisement
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here