Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat luni, prin hotărâre, lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România. Măsurile sunt în vigoare începând cu data 19 ianuarie ora 0:00. Ca element de noutate față de lista anterioară, Republica Molodva a fost eliminată din aceasta, fiind însă, introdusă Canada.

Printre țările pentru care se aplică măsura carantinării în România se află și Spania, Italia, Marea Britanie, Irlanda, Franța, Cehia, Polonia, Croația, Germania, SUA, Turcia sau Olanda. Din 19 ianuarie, ora 00.00, a mai hotărât CNSU, persoanele care au fost vaccinate cu ambele doze de vaccin anti Covid 19 și pentru care au trecut cel puțin 10 zile de la doza de rapel pot intra în România fără a mai fi supuse carantinei, iar persoanele contact-direct pot ieși din carantină în ziua a 10-a, dacă efectuează un test negativ în ziua a 8-a.

Hotărârea CNSU:

Art.1 – Se aprobă lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, prevăzută în anexa la prezenta.

Art.2 – (1) Sunt exceptate de la măsura carantinei aplicabilă persoanelor care sosesc în România din țările/zonele de risc epidemiologic ridicat sau persoanelor contact direct ale unei persoane confirmate, acele persoane care au efectuat vaccinul împotriva virusului SARS-CoV-2 inclusiv cea de a 2-a doză și pentru care au trecut cel puțin 10 zile de la administrarea celei de a 2-a doză până la data contactului direct sau până la data intrării în România…..continuare

Advertisement
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here