Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Pasionată de fotbal, şi-a împlinit visul la F.C. Oneşti, unde a luat startul pe drumul performanței în martie 2017. După scurt timp a fost diagnosticată cu Sarcomul Ewing, o tumoare malignă osoasă-descoperită datorită fotbalului. Au urmat patru ani în care Georgiana s-a luptat cu o boală nemiloasă. Pe 5 ianuarie a împlinit 21 de ani, dar ”acum” a devenit un Înger.  

”Ai lucruri mai importante de făcut decât să îţi plângi de milă, zbierând că viaţa a fost nedreaptă, că încă îţi este greu și că meritai mai mult. Tu nu ai venit în lume ca să obţii ceva ori pentru a deveni altcineva decât eşti. Nu ai venit cu sacoşa goală ca să îți faci cumpărături și nu vei lua nimic cu tine. Eşti un sac cu daruri pe care le împarţi oamenilor în mod necondiţionat, adică fără a le măsura meritele” spunea Georgiana Onea

La numai 17 ani, Georgiana a început lupta cu tumoarea malignă osoasă, iar primul hop a fost de ordin financiar: plata operației la o clinică din Roma.

Lumea fotbalului a fost alături de Georgiana

În noimebrie 2017, FC Onești, echipa la care era legimiată, a stablit împreună formația de fotbal feminin din Bacău – Pisicile Roșii ca meciul oficial din Cupa României să devină unul special pentru a transmite un apel către oamenii cu suflet, cu speranța de a strânge banii necesari pentru ca Georgiana să poată ajunge în Italia, la operație. Meciul s-a disputat la Adjud, pe 26 noiembrie 2017, ocazie cu care Georgiana Onea s-a retras din activitate, dar nu înainte de a înscrie ultimul gol din scurta ei carieră de fotbalistă. Au urmat și alte meciuri caritabile cu scopul de a o susține pe Gerogiana în cursa neîntreruptă și inegală cu boala, în speranța unui final fericit. Oameni din lumea sportului s-au mobilizat pentru a o ajuta pe Georgiana să învingă boala.

Câteva luni mai târziu, Georgiana a fost internată la o clinică din Roma

Operația a avut loc în luna iulie, apoi timp de cinci luni a avut piciorul în gips. În tot acest timp, au urmat 25 de ședințe de radioterapie… ”Toate au decurs cu bine, poate mai bine decât ma puteam aștepta. Aștept sa încep fizioterapia, sunt atât de nerăbdătoare, și în același timp și cu un sentiment de frică, va fi ca atunci când începi sa faci primii pași de copil.” povestea Georgiana.

De la o zi la alta devenea mai încrezătoare și povestea etapele prin care a trecut și evoluția din punct de vedere medical, și părea că era fericită.

“Bună seara, dragi mei! Îmi pare rău pentru faptul ca nu prea v-am ținut la curent cu cele petrecute în ultima perioadă! Vreau să vă spun că mă bucur enorm de mult că mi-ați fost alături, și încă nu îmi vine să cred ce oameni minunați am putut întâlni până acum, persoane, pe care nu le-am văzut niciodată în viata mea și totuși Dumnezeu le-a rânduit în asa fel încât totul să fie așa cum el și-a propus! Pot spune că aceasta perioadă m-a schimbat pe mine ca om și mi-am dat seama că nimic nu e dat în viata fără un scop. Mergând cu gândul în trecut, îmi aduc aminte cum intram în secția de Oncologie cu zâmbetul pe buze deși nu a fost nimic ușor…Eram doar un copil de 17 ani care la început nu știa ce o poate aștepta pe viitor, dar îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a dat puterea sa trec “ușor, ușor” peste ce a fost mai greu!!”

 Caracterul ei de luptătoare convinsă și optimismul său nu aveau limite

Fericirea era la locul ei chiar dacă se era într-o luptă continuă cu o boală cruntă. Nimic nu părea că poate să o doboare…

” A trecut o perioadă lungă în care am mers doar în carje. Mă uit la ele și le spun “iubirile mele”, mă amuz pe chestia asta, dar ….cum să treacă zilele, dacă nu râzi, zâmbești, glumești și  plângi. Sunt sentimente care fac parte din viața noastră. Pot spune ca sunt un om fericit, și că indiferent cu ce mă va “lovi” viața în continuare voi continua să fiu la fel de puternică.”

Pe 5 ianuarie: a împlinit 21 de ani

”Vreau să le mulțumesc din suflet tuturor celor care și-au făcut timp și s-au gândit la mine prin a-mi ura „La mulți ani!” și multe alte gânduri minunate. Mulțumesc lui Dumnezeu din suflet că existați în viața mea și că îmi faceți mereu zilele mai frumoase! Sunt fericită că vă am alături de mine cu gândul și sufletul.”


Pe 17 ianuarie: ”Georgiana a devenit Înger”
…..continuarea aici

Advertisement
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here