Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Comunitatea științăfică și medicală din Bacău și din România este mai săracă. Iustinian Turcu, doctor în psihologie, cu o practică îndelungată în psihologia clinică din domeniul sănătății mentale, a expertizei capacității de muncă și medicinei legale, formator și supervizor în domeniul psihologiei aplicative, membru în numeroase asociații profesionale și implicat în activități sociale diverse, a pierdut lupta cu o boală necruțătoare care l-a măcinat de mai mulți ani.

Elogiul celui care afăcut un țel din promovarea și apărarea profesiei de psiholog este făcut de dr.Mara Priceputu, președinte al Institutului Român de Psihoterapie Integrativă.

O pierdere enorma pentru comunitatea românească de psihologie și psihoterapie, doctor psiholog Iustinian Turcu a fost un ambasador al binelui, un promotor al dezvoltării psihologiei romănești dedicând întreaga viață sănătății mintale.

A fost mentor pentru tinerele generații de psihologi și psihoterapeuți dăruind cu multă generozitate toată experiența sa profesională. Mai presus de toate a prețuit familia și s-a dăruit celor dragi în cel mai minunat mod, dăruind iubirea.

Am primit de la doctor psiholog Iustinian Turcu un model de înțelepciune, echilibru, putere de a merge înainte, devotament și daruire.

Alegerea profesiei de psiholog a fost pentru domnia sa încununată de un parcurs academic complex cu dedicație pentru sănătatea mintală, cercetare și dezvoltarea psihologiei și psihoterapiei în România.

Începând cu studiile în 1972-1976 la Universitatea Al. I. Cuza, Iasi, Facultatea de Istorie-Filozofie, secția Psihologie-Sociologie, licența în Psihologie, continuând cu o carieră desăvârșită din 1976 pana in 2020 ca psiholog clinician principal al Centrul de Sănătate Mintală din cadrul Spitalului Județean de Urgențe, Bacau. Aici în calitate de profesionist în sănătate mintală în cadrul echipei a desfășurat o bogată activitate de psihodignoză, psihoterapie și de cercetare în depistarea factorilor de risc în bolile psihice, cu expertiză a capacității de muncă, expertiza medico-legala psihiatrică.

A fost initiator și coordonator metodologic al unor studii experimentale în domeniul sănătății mintale publicând o serie de lucrări științifice. Ia fost conferit în 2002 titlul științific de doctor în psihologie, în urma susținerii tezei cu tema “Psihoterapia familiei in debutul sindromului discordant” , coordonator științific, prof. univ. dr. Tiberiu Rudica, Univ. Al. I . Cuza, Iasi. În 2012 a urmat studiile postdoctorale în domeniul “ Expertiza medico-legala psihiatrica”, IML Iasi.

A avut o carieră de excepție în competențele profesionale atestate de Colegiul Psihologilor din România pe treapta de specializare psiholog principal, formator si supervizor în psihologie clinica, consiliere psihologica si psihoterapie in hipnoza clinica si terapie ericksoniana; psihologia muncii si transporturi, psihologie aplicata in domeniul securitatii nationale….continuare

Advertisement
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here