Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

O călătorie verbală cu multe stații pe care o facem alături de omul și preotul Lucian Butnaru – de la Parohia ”Sfântul Gheorghe și Eroii Neamului” din Bacău.

În aceste vremuri complicate în care virusul ne pune la încercare trupurile, iar sufletele ne sunt atăcate de durere și ”de malformații de ordin psihic”, ne întrebăm: tot ce ni se întâmplă e o pedeapsă de la Dumnezeu ?

”Nu! Toate sunt îngăduite pentru noi, dar nu e o pedeapsă. E un semnal de alarmă. Dacă omul ar privi în adâncul perioadei de pandemie, și-ar da seama că sunt și momente bune și pozitive. Am stat mai mult cu familia, am avut timp să ne regăsim în aceste momente încurcate” – părintele Lucian Butnaru – Biserica ”Sfântul Gheorghe și Eroii Neamului”.

Călătoria verbală pe care am făcut-o împreună cu părintele Lucian Butnaru în trenul vieții intitulat: ”Opinii” are multe stații. O primă oprire cu o întrebare pentru un nou început bun vieţii noastre.

E nevoie de Dumnezeu în această pandemie?

”Când te uiți în stânga, în dreapta, înainte sau înapoi, să nu iți să te uiți și în ”Sus”. Gândul acesta vine din experiența anilor de preoție și din contactul cu oamenii, dumnică de dumincă, la slujbă și la taina spovedaniei. Dincolo de ajutorul pe care ți-l poate da omul este și mila lui Dumnezeu. Doar așa putem trece cu bine peste toată această perioadă care ne bântuie de ceva vreme și despre care nu știm când se va opri pentru a putea vedea luminița de la capătul tunelului. ” – părintele Lucian Butnaru – preot militar

Călătoria continuă. De Paște, românii au fost forțați de împrejurări, să mute biserica de pe plan fizic pe plan interior. Credincioşii au ştiut să arate că pot să facă asta pentru fiecare enoriaş cunoaşte că Liturghia este cerul pe pământ şi rămâne centrul întregii noastre vieţi duhovniceşti.

”Mi-am făcut o datorie de suflet. Ieșirea preotului cu lumina Sfântă a Învierii se făcea cu o mulțime de oameni, dar de data aceasta, am ieșit și am spus cuvântul de chemare și ….noroc de dascălul de la biserică care a venit și a luat lumina sfântă. Nu a fost ușor…..”

Biserica a avut parte de multe critici…împărtășiți cu aceeași linguriță

Trăim o perioadă în care Biserica este atacată, dar nu se întâmplă asta de acum. Biserica este criticată pentru că a făcut sau pentru că nu a făcut multe dintre lucrurile pe care se aşteaptă lumea să le facă.

”Nimeni nu s-a îmbolnăvit de la Sfântul Potir. Purtători de cuvinte sunt, dar nu sunt în biserică. Omul care vrea să afle mai multe trebuie să intre în bisercă ca să înțeleagă adâncimea slujbei. De ce mă împărtățesc, de ce mă spovedesc, de ce mă pregătesc. Ce este în Potir? Atunci o să fie mai puține întrebări și mai multe răspunsuri .”

Virusul i-a învins pe mulți, iar înmormântările sunt mult mai dureroase

”Sunt momente foarte dureroase. Aceste înmormântări făcute în condiții speciale, cu sicriul închis, cu o participare redusă, și lipsa timpului în apropiații să-l poată plânge pe cel adormit….sunt momente și mai grele. E o cumnpănă grea, dar nu trebuie să devenim de piatră. Să nu devenim reci. Să ne lăsăm inima să fie caldă ca să ajungă Dumnezeu la ea.”

Stația: ”Pandemia are un Rost”

”Culegem niște roade ale timpului. Nimic fără ca această cruce să nu fie de neasumat. Dacă e primită de la Dumnezeu – o primim, o ducem cu demnitate și la un moment dat, la final, vom vedea și rostul. Îmi doresc foarte mult să învățăm ceva din această pandemie. Vă mai spun ceva, pentru mulți, pandemia are un rost. Ne-am reîntors la către noi, la valorile fundamentale, la a nu mai uita să și trăim. Sper să nu uităm această lecție și să o folosim în vremea când vom fi sănătoși.”  ” încheie părintele Lucian Butnaru călătoria verbală cu trenul vieții intitulat: ”Opinii”

Îniante de a ne urca în următorul tren …..continuarea aici

Advertisement
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here