Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

”Statul român, prin Ministerul pentru Societatea Informaţională (MSI), a acceptat oferta neangajantă depusă de operatorul belgian de servicii poştale bpost pentru achiziţionarea pachetului de 51% din acţiunile deţinute la Compania Naţională Poşta Română. Acordul înseamnă trecerea la următoarea etapă a procesului de privatizare, cea de due diligence, premergătoare depunerii unei oferte angajante.” – anunță Poșta Română

Miza privatizării companiei naționale Poșta Română o reprezintă activele imobiliare de aproape un miliard de euro și formate din proprietăți care sunt în marile orașe.

La conducerea companiei s-au tot perindat administratori politici ce nu pot și nu vor să facă performanță, ci doar să execute ordine politice, iar Poșta Română a încheiat contracte păguboase cu societăți comerciale private.

Compania a fost dusă spre faliment, iar activele imobiliare par să reprezinte miza tranzacției. În cazul în care Comapania Națională Poșta Română va fi vândută, noi vom plăti chirii pentru clădirile care au fost ale statului. Tranzacții asemănătoare au mai fost .

Poşta Română este o companie naţională înfiinţată conform Legii 31/1990, şi nu o instituţie publică. Ea funcţionează pe gestiune economică, ceea ce înseamnă că îşi formează singură veniturile din contracte comerciale şi, prin urmare, se autofinanţează. Poşta Română a contribuit, în 2014, cu 390 de milioane de lei (87,8 milioane de euro) la bugetul de stat, aceasta fiind o sumă-record în condiţiile disponibilizărilor operate în anii trecuţi şi care au redus contribuţiile din impozitul pe salarii……continuarea aici

Advertisement
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here