Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a anunțat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că România va propune Comisiei Europene includerea creării de perdele forestiere în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Ministrul Ghinea spune că s-a ajuns la un consens în urma discuțiilor tehnice interministeriale și a celor cu reprezentanții societății civile pentru a crește alocarea bugetară pentru acest domeniu la un miliard de euro.

„Vom aloca acești bani după ce vom face mai întâi o reformă a legislației în domeniu, pentru că acesta este obiectivul PNRR, să genereze în primul rând reforme. În acest moment, legislația din România este atât de încâlcită încât eforturile de până acum s-au blocat de cele mai multe ori în birocrație și legi contradictorii. Nu era niciodată clar cine trebuie, cine poate și cine are voie să facă împăduriri. Și mereu ieșea fie nimeni, fie mai mulți care se călcau pe picioare și atunci nu făcea nimeni.

Ăsta este unul dintre motivele pentru care noi, ca stat, am avut o performanţă absolut catastrofală în ultimii 15 ani, s-au plantat 50 de hectare de perdea forestieră. Iar unii dintre primarii care au făcut chestia asta au fost amendaţi de instituţii ale statului pentru că nu au respectat nu ştiu ce normative”, a precizat ministrul Ghinea….continuare

Advertisement
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here