Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Istoric, colecționar medalist, și mulți ani director al Arhivelor Statului Bacău, Vilică Munteanu, a fost sărbătorit într-un cadru festiv, la Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” din Bacău, cu ocazia împlinirii celro 70 de ani de viață.

”Domnul Vilică Munteanu a fost și este un prieten al Complexului Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău, dar şi un om implicat în viaţa publică băcăuană prin participarea la numeroase proiecte culturale prin Fundația Cultural-Științifică „Iulian Antonescu” şi Asociaţia Arhiviştilor Bacău.

Vilică Munteanu a lucrat în Arhivele Naționale din anul 1975. Are specializări pe paleografie româno-chirilică, limbă și paleografie slavă și arhivistică.

E omul care a început demersurile pentru ridicarea noii clădiri a Arhivelor Naționale Bacău, inaugurată în 1995. A publicat și zeci de lucrări și studii personale, a colaborat la întocmirea unei Monografii a județului Bacău și a celor două ediții a Enciclopediei județului Bacău.


Vilică Munteanu este președintele filialei Bacău a Societății de Istorie și Retrologie Agrară, redactorul șef al publicației filialei, Buletinul științific al SIRAR Bacău, și șeful secției Bacău a Societății Numismatice Române, membru fondator al Asociației Generale a Arhiviștilor din România și al Filialei Bacău a Asociației Cultul Eroilor…..continuarea aici

Advertisement
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here