Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Primăvara, gospodarii se apucă de curăţenie în jurul blocului, în curte sau în grădină. Conform noii legi a COMPOSTULUI, toate resturile vegetale, crengi, frunze, coji de fructe sau de legume trebuie aruncate separat sau chiar reciclate, în propria gospodărie. Amenzile pot ajunge la 800 de lei pentru persoane fizice şi la 20.000 de lei pentru persoanele juridice.

Permis de lucru cu focul….de la primărie

În această perioadă, se curăţă şi vegetaţia uscată de pe câmp, mai ales de pe pajişti şi păşuni. Există obișnuința ca după ce ai adunat resturile vegetale să le dai foc, dar potrivit legii ai nevoie de “permisul de lucru cu focul”.

Documentul se solicită de la primăria unde ai domiciliul şi se eliberează de şeful serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă sau de o altă persoană desemnată în acest scop. Se va face o planificare a zilelor precum şi a locurilor special amenajate în scopul arderii.

A intrat în vigoare și Legea Compostului

Cine nu reciclează separat şi gunoiul vegetal va fi amendat. Asta prevede legea compostului (Legea 181/2020) intrată în vigoare din luna februarie.
Astfel, gospodarii trebuie să implementeze sistemul de colectare separată a deșeurilor biodegradabile.

”Conform acestei legi, arderea frunzelor şi/sau a resturilor vegetale în gospodării este interzisă, devenind contravenție. Cei care vor ….citeste in continuare aici

Advertisement
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here