Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Cândva și Bacăul a avut o ”așa-zisă” grădină zoologică. Câteva căprioare și doi lei. Leoiaca, Dana, a murit, în 2005, după ce a mâncat un pantof. A rămas leul Simbad, care a ajuns în parcul Cancicov în 2003, fiind donat de un constănţean.

Simbad a devenit subiect de discuție în Parlamentul European

La acea vreme, deputatul Minodora Cliveti a trimis chiar o scrisoare membrilor Comisiei de mediu, sănatate și alimentație, prin care solicita ajutor pentru găsirea unei soluții. “În orasul meu, Bacău, un biet leu este încă în viață, ținut într-o cușcă în parc. Este proprietatea orașului, dar nu mai sunt bani pentru a-l ține în viață. El supravietuiește într-un mod ingrozitor.”  Ulterior, după patru ani de chin, leul Simbad ”a plecat” în Africa de Sud.  

Astăzi, un proiect PNL propune ca animalele din grădinle zoologice să fie vândute pentru sacrificare, vânătoare și circ.

sursa: contrasens.ro / https://www.dailymotion.com Video leul Simbad

Cei doi parlamentari PNL de Teleorman , Calotă Florică Ică și Maria Stoian, propun modificarea legii grădinilor zoologice şi acvariilor publice, pentru a include un amendament care permite sacrificarea animalelor „în surplus” din grădinile zoologice. „Surplusul prevăzut la art.12 alin.(2) lit.b) poate fi folosit pentru popularea/repopularea complexurilor de vânătoare, manejurilor si circurilor sau vândut pentru sacrificare unităților autorizate în acest sens”. Motivația: animalele trăiesc în condiții de stres, iar posibilitatea grădinilor zoologice de a vinde animalele sălbatice ar asigura condiții mai bune animalelor rămase.

Trei grădini zoologice în județul Bacău

În județul Bacău au existat trei grădini zoologice. Una la Onești, una la Buhuși și …..aceea grădină zoologică din Bacău. Toate au fost închise. La Buhuși, graădina a fost transformată într-un orășel al copiilor, în Bacău – în depozit al primăriei.

La Buhuși

În fosta grădină zoologică din Buhuşi trăiau trei lei, un urs tibetan, cinci câini dingo, câţiva cai şi un porumbel. De la 1 ianuarie 2007, grădina, înfiinţată înființată în urmă cu 30 de ani, a fost închisă pentru că nu mai îndeplinea normele europene.

Advertisement
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here