Mască individuală la preț de producător - 3,5 RON(inclusivTVA) - Click AICI

Pentru a veni în sprijinul crescătorilor de animale, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor  ca și în anii anteriori,  a acordat derogări privind posibilitatea organizării și funcționării  locurilor temporare de sacrificare a mieilor/iezilor, numai în perioada 30 martie – 3 aprilie 2021 (premergătoare Paștelui catolic), respectiv în perioada 21 aprilie-1 mai 2021 (premergătoare Paștelui ortodox).

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Bacău, ca și autoritate veterinară județeană, a luat legătura cu toate primăriile solicitându-le să analizeze posibilitatea amenajării unor locuri de sacrificare a mieilor și a iezilor.

Contactat telefonic, directorul instituției, Costel Busuioc, ne informează că nicio primărie nu s-a arătat interesată.

”Din corespondența receptionață, toate administratiile publice locale notificate, nu și-au manifestat în scris intenția organizării/amenajării unor spaţii/ locuri temporare  de sacrificare a mieilor/iezilor în arealul lor administrativ teritorial de competență. Pes curt, nu sunt dispuși.”

În aceste condiții, singurele locuri autorizate pentru sacrificarea mieilor și a iezilor ce urmează să fie comercializați, în mod legal, sunt abatoarele din comunele Nicolae Bălcescu și Cașin, și Centrul de Sacrificare de la Prăjești.

Pentru protejarea sănătații consumatorilor,D.S.V.S.A. Bacău recomandă  :

  • Achizitionarea carnii de miel/iedse face numai din spatii sau unitati inregistrate sanitar veterinar, evitandu-se comertul ”stradal”.
  • Verificarea cu atentie a marcii de sanatate (stampila) pentru carne, a instructiunilor de pe etichetele produselor alimentare, cu respectarea informatilor despre producator, componente, a modului de pastrarea, preparare corecta si valabilitatea lor…continuarea aici
Advertisement
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here