Zeci de copii și tineri care participă la activitățile din Centrele catehetice și de tineret din cadrul Protoieriei Bacău vor merge în această vară în tabere. Primele tabere de vară sunt programate pentru perioada iulie-august, una dintre locații fiind Poiana Sărată din județul Bacău, anunță Protoieria Bacău.

Elementul esențial al acestui program dedicat copiilor și centrat pe nevoile reale ale acestora îl reprezintă abordarea participativă care permite tinerilor să aibă un rol activ în orice proiect al Bisericii.

Programul își propune nu doar asigurarea unei continuități în activitățile derulate, ci și încurajează tinerii să se implice în proiecte care au un impact pozitiv asupra comunității în general.
Avem în vedere totodată și includerea tinerilor cu oportunități reduse, indiferent că vorbim de obstacole sociale (cum ar fi cele de etnie – organizăm spre exemplu activități, inclusiv tabere, pentru copiii romi din Poiana Negustorului), obstacole de ordin economic sau chiar geografic; ne gândim și la copiii din zone rurale izolate, însă dorim să oferim și o altfel de recompensă copiilor care participă săptămânal sau bilunar la activitățile din Centrele noastre de tineret și Centrele catehetice (peste 20 la număr) din parohii”, a precizat părintele protopop Eugen Ciuche.

Programul dedicat tinerilor din parohiile Protopopiatului Bacău este structurat pe activități de tip „Școala altfel”, școli de vară, tabere de vară și tabere de iarnă, activități cu tinerii în Centre de zi, Centre pentru Tineri și Centre Catehetice, pelerinaje și excursii, seri duhovnicești, work-shopuri, ateliere de creație, activități cu caracter socio-cultural, diverse alte activități și proiecte pt copii și tineri….continuare

Advertisement
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here