Gestionarii fondurilor cinegetice din județul Bacău, împreună cu reprezentanți ai Agenției pentru Protecția Mediului Bacău, ai Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Bacău, ai Gărzii Forestiere Bacău și ai Institutului de Cercetări și Amenajări Silvice, au început evaluarea efectivelor populațiilor speciilor de urs și lup. Procesul de evaluare se va termina pe 6 mai, precizează comunicatul Agenției pentru Protecția Mediului Bacău.

Până acum, Direcția Silvică Bacău a terminat evaluarea, la Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Bacău a început pe 16 aprilie și va continua până pe 22 aprilie, la Ocolul Silvic Lignum are loc în ziua de 6 mai, Ocolul Silvic Privat Oituz este programat în zilele de 19-20 aprilie, Societatea Vânătorul și Pescarul Sportiv Bacău în perioada 19-23 aprilie și Asociația Colț Alb în zilele de 20-21 aprilie.

 „Situațiile centralizate la nivel de județ vor fi înaintate Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, împreună cu propuneri de plafon maxim de intervenție. Propunerile de plafon maxim de intervenție vor avea la bază nivelul pagubelor înregistrate, situația efectivelor reale comparativ cu cele optime, tendința și structura populației…continuare

Advertisement
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here