Desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute, proiectul „Caravana cu medici” și-a atins obiectivul la Slănic Moldova. Zeci de femei au beneficiat în mod gratuit de examene clinice de specialitate, ecografii mamare și le-au fost recoltate teste Papanicolau pentru screening-ul de cancer de col uterin.

La punctul de triaj s-au prezentat în total 58 de paciente, care au beneficiat de două sau trei consultații de specialitate. De asemenea au fost recoltate 43 de teste Papanicolau, ale căror rezultate vor fi transmise imediat ce vor fi gata, precizează Gheorghe Baciu, primarul Slănicului.

Pentru elevii claselor V – VIII au fost organizate sesiuni de educație medicală, susținute de studenți la medicină, colaboratori și voluntari în cadrul asociației.

 „Mulțumirile mele sincere, în numele comunității pe care o administrez, se îndreaptă către acești tineri inimoși, în frunte cu domnișoara Eliza , fiica comunității, care au venit să-și pună în valoare cunoștințele și pasiunea în sprijinul femeilor din localitate….continuare

Advertisement
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here