Începând cu data de 1 mai, turiștii care ajung în stațiunile din sudul litoralului românesc vor achita o nouă taxă. Taxa specială de stațiune, de 5 lei de persoană, a fost adoptată de Consiliul Local Mangalia și se aplică turiștilor care merg în acest an la Mangalia şi în staţiunile arondate – Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Neptun, Olimp.

Sunt şi categorii exceptate, printre care pensionarii, veteranii de război, persoanele venite cu bilete de tratament. Autoritățile spun că fondurile astfel obţinute vor fi utilizate pentru dezvoltare şi promovare.

”Taxa specială se instituie în vederea promovării turistice a municipiului Mangalia şi a staţiunilor arondate, reprezentând venit cu destinaţie specială la bugetul local. Această taxă specială este necesară pentru iniţierea şi realizarea programelor de dezvoltare ale destinaţiei turistice integrate Mangalia, precum şi pentru sustenabilitatea circulaţiei turistice către zona de sud a litoralului românesc (municipiul Mangalia şi staţiunile aflate în administrarea acestuia), prin creşterea competitivităţii destinaţiei turistice integrate ”Mangalia şi staţiuni“ la nivel naţional, regional şi global”, se susține în hotărârea de Consiliu Local, conform News.ro.

Taxa specială de 5 lei pe zi de persoană va fi utilizată pentru dezvoltarea infrastructurii turistice şi de întreţinere în Mangalia şi în staţiunile arondate, iar proiectele vor fi iniţiate de către Organizaţia de Management al Destinaţiei Mangalia, conform deciziei Consiliului Local.

Sunt scutite de la plata taxei de staţiune următoarele categorii de persoane:

veteranii de război, văduvele de război şi văduvele nerecăsătorite ale veteranilor de război…continuare

Advertisement
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here