O nouă descoperire de răsunet a Asociației „Prospectorii Istoriei” din Comănești, ce își propune descoperirea și promovarea adevărului istoric, a culturii și tradițiilor neamului romanesc. Într-o nouă cercetare în teren de la sfârșitul săptămânii trecute, Florin Boșoteanu (Comănești) și Adrian Solomon (Bacău), au descoperit locația sediului central al trupelor germane stabilit în dată de 11 August 1917.

„Fortificațiile specifice germanilor, încă vizibile ne povestesc și acum despre cele întâmplate acolo acum 103 ani. Acesta este punctul de pornire a atacului asupra fortăreței Coșna a trupelor Wurttemberg conduse pe atunci de locotenentul Erwin Rommel. Ulterior acestei date, se pare că în această zona au fost stabilite pentru o perioada mai îndelungată santinele germane și rezerve mixte germane și austro-ungare, pentru a anunță și stăvili un eventual atac al armatei române din est”, spun „Prospectorii Istoriei” pe pagina de Facebook.

Dealul Coșna –Cota 789 este locul în care jertfa și eroismul armatei române au înfrânat ambițiile germanilor pe frontul de est, sub deviza „Pe aici nu se trece!”, într-o bătălie decisivă pentru existența României ca stat în „Marele Război”, fiind ultima redută a înaintării germane către Moldova….continuare

Advertisement
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here